Siirry suoraan sisältöön
Hero-Kansainvälisen osaajan rekrytointi1

Kansainvälisen osaajan rekrytointi

Ratkaisu yrityksen työntekijäpulaan voi olla kansainvälisen osaajan rekrytointi. Ulkomaalaisen työntekijän palkkaaminen tuo mukanaan tutkitusti monenlaisia hyötyjä.

Kansainvälinen osaaja voi vahvistaa yrityksen kansainvälistä kaupankäyntiä ja monipuolisia asiakassuhteita tai auttaa yritystä ottamaan sen ensiaskeleen kohti kansainvälistymistä.

Monimuotoiset työyhteisöt ovat myös tutkitusti tuottavia ja innovatiivisia. Kun yrityksessä on työntekijöitä erilaisilla taustoilla ja koulutusprofiileilla, on yhteistyö hedelmällisempää ja yrityksellä paremmat edellytykset kehittää uudenlaisia ratkaisuja ja palveluita.

Jos haluat rekrytoida kansainvälisen osaajan, olet oikeassa paikassa! Jyväskylän elinkeinopalvelut on koonnut hyödyllistä tietoa ja vinkkejä työnantajille kansainväliseen rekrytointiin liittyen.

Kansainvälisen rekrytoinnin opas

Business Finlandin laatimasta kansainvälisen rekrytoinnin oppaasta löydät ohjeita rekrytointiin, työn aloitukseen ja viranomaisasioihin. Keväällä 2021 laadittu opas on kattava tietopaketti, johon kannattaa tutustua. Sisällysluettelosta pääset sujuvasti navigoimaan oppaan eri teemoihin.

Lataa opas

Muista tarkistaa työnteko-oikeus! Merkittävin ero suomen kansalaisen palkkaamiseen on velvollisuus tarkistaa palkattavan työntekijän työnteko-oikeus Suomessa. Napakan ohjeistuksen kv-osaajan rekrytoinnista löydät myös Työmarkkinatorin sivuilta

Paikalliset palvelut kansainvälisen rekrytoinnin tueksi

Hoksautus-hanke – osaajia Keski-Suomeen


Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoiman HOKSAUTUS-hankkeen tarkoituksena on aktivoida ja auttaa keskisuomalaisia yrityksiä työllistämään kansainvälisiä osaajia. Hankkeen tavoitteena on madaltaa keskisuomalaisten työnantajien kynnystä palkata kansainvälisiä osaajia, lisätä kansainvälisten osaajien rekrytointityökalujen tunnettuutta ja tehdä kokeiluja osaajien houkuttelemiseksi Keski-Suomeen. 

International House Jyväskylän palvelut

International House Jyväskylä – Osaamiskeskus tukee maksutta Jyväskylän alueen työnantajia vieraskielisen työntekijän palkkaamisessa, perehdyttämisessä, työelämän suomen kielen oppimisessa sekä kulttuurienvälisessä viestinnässä.

Ota yhteyttä
Roosa Berg p. 050 591 2725
Svetlana Nyman p. 040 592 8163
Timo Kiiveri p. 050 366 2556

Lue lisää International House Jyväskylän työnantajapalveluista

Osaajan palkkaaminen ulkomailta Suomeen – valtakunnalliset palvelut

Work in Finland – valtakunnallinen neuvontapalvelu

Work in Finland -sivuston kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonnasta yritykset ja työnantajat saavat tietoa ja ohjausta kansainvälisten osaajien rekrytointiin, palkkaus- ja lupaprosesseihin sekä Suomeen asettautumiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Lue lisää täältä


Jobs in Finland -työpaikkasivusto

Ilmoita avoin työpaikkasi maksutta Jobs in Finland -sivustolla

EURES-verkosto

EURES (European Employment Services) on eurooppalainen yhteistyöverkosto ja julkinen palvelu, jonka avulla työnantajat ja työntekijät voivat kohdata helpommin koko Euroopan alueella. Tutustu EURES-palveluihin.

 

Ohjelmia, hankkeita ja rahoitusta kansainvälisen osaajan rekrytointiin

  • Relokaatiopalvelut: EU-rahoituksella (ESR) toteutettava Kokka kohti Suomea -hanke auttaa kansainvälisen osaajan rekrytoinnissa kustantamalla jopa 80 % relokaatiopalveluiden kustannuksista. 
  • Tietoa ulkomaisen työntekijän työsuhdeasioista löydät Suomi.fi sivustolta
  • Tietoa työlupapalveluista löydät Työmarkkinatorin sivuilta
  • Tutustu Talent-rahoitukseen. Se sopii pk- ja midcap-yrityksille, jotka haluavat parantaa valmiuksiaan kansainväliseen kasvuun luomalla sitä tukevia työ-, organisaatio- ja johtamiskäytäntöjä sekä kykyä kasvattaa kansainvälisten osaajien määrää suomalaisissa yrityksissä. 
  • Talent Boost -ohjelma houkuttelee osaajia ja pyrkii helpottamaan Suomeen asettumista. 
  • Osaajaväylä Suomeen houkuttelee ja auttaa ulkosuomalaisia paluumuuttajia asettumaan Suomeen. 
  • Työelämän monimuotoisuusohjelma edistää maahanmuuttaneiden pääsyä osaamistaan vastaaviin tehtäviin ja uralla etenemistä. 

 

 

esr-logot

 

 

 

HOKSAUTUS-hanke yhdistää keskisuomalaiset yritykset ja kansainväliset osaajat. Hanke toteutetaan yhteistyössä JAMKin, Jyväskylän yliopiston, Keski-Suomen TE-toimiston sekä Keski-Suomen Kauppakamarin kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan unionin sosiaalirahasto ja Keski-Suomen ELY-keskus.

Ajankohtaista

Ota meihin yhteyttä

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä.