Siirry suoraan sisältöön
Kaksi naista ja kaksi miestä juttelemassa, kuvan alalaidassa EU:n logo

Kansainvälisen osaajan rekrytointi

Ratkaisu yrityksen työntekijäpulaan voi olla kansainvälisen osaajan rekrytointi. Ulkomaalaisen työntekijän palkkaaminen tuo mukanaan tutkitusti monenlaisia hyötyjä.

Kansainvälinen osaaja voi vahvistaa yrityksen kansainvälistä kaupankäyntiä ja monipuolisia asiakassuhteita tai auttaa yritystä ottamaan sen ensiaskeleen kohti kansainvälistymistä.

Monimuotoiset työyhteisöt ovat myös tutkitusti tuottavia ja innovatiivisia. Kun yrityksessä on työntekijöitä erilaisilla taustoilla ja koulutusprofiileilla, on yhteistyö hedelmällisempää ja yrityksellä paremmat edellytykset kehittää uudenlaisia ratkaisuja ja palveluita.

Jos haluat rekrytoida kansainvälisen osaajan, olet oikeassa paikassa! Jyväskylän elinkeinopalvelut on koonnut hyödyllistä tietoa ja vinkkejä työnantajille kansainväliseen rekrytointiin liittyen.

Kansainvälisen rekrytoinnin opas

Business Finlandin laatimasta kansainvälisen rekrytoinnin oppaasta löydät ohjeita rekrytointiin, työn aloitukseen ja viranomaisasioihin. Keväällä 2021 laadittu opas on kattava tietopaketti, johon kannattaa tutustua. Sisällysluettelosta pääset sujuvasti navigoimaan oppaan eri teemoihin.

Lataa opas

Muista tarkistaa työnteko-oikeus! Merkittävin ero suomen kansalaisen palkkaamiseen on velvollisuus tarkistaa palkattavan työntekijän työnteko-oikeus Suomessa. Napakan ohjeistuksen kv-osaajan rekrytoinnista löydät myös Työmarkkinatorin sivuilta

Paikalliset palvelut kansainvälisen rekrytoinnin tueksi

KOHTAUTUS – Kestävää ja kehittyvää osaamista kansainvälisen monimuotoisuuden keinoin

KOHTAUTUS -hankkeessa kehitetään työyhteisöjen monimuotoisuusosaamista ja ensisijaisena kohderyhmänä ovat keskisuomalaiset työnantajat pk-yrityksissä ja organisaatioissa, joilla on tarve rekrytoida uutta osaamista ja työvoimaa tai tarve edistää kansainvälisten työntekijöidensä integroitumista työyhteisöön ja sitä kautta lisätä työhyvinvointia sekä yrityksen veto ja pitovoimaa. 

International House Jyväskylän palvelut

International House Jyväskylä – Osaamiskeskus tukee maksutta Jyväskylän alueen työnantajia vieraskielisen työntekijän palkkaamisessa, perehdyttämisessä, työelämän suomen kielen oppimisessa sekä kulttuurienvälisessä viestinnässä.

Ota yhteyttä
Roosa Berg p. 050 591 2725
Svetlana Nyman p. 040 592 8163
Timo Kiiveri p. 050 366 2556
Tirre Hentinen p. 050 576 4769

Lue lisää International House Jyväskylän työnantajapalveluista


Osaajan palkkaaminen ulkomailta Suomeen – valtakunnalliset palvelut

Work in Finland – valtakunnallinen neuvontapalvelu

Work in Finland -sivuston kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonnasta yritykset ja työnantajat saavat tietoa ja ohjausta kansainvälisten osaajien rekrytointiin, palkkaus- ja lupaprosesseihin sekä Suomeen asettautumiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Lue lisää täältä


Jobs in Finland -työpaikkasivusto

Ilmoita avoin työpaikkasi maksutta Jobs in Finland -sivustolla

EURES-verkosto

EURES (European Employment Services) on eurooppalainen yhteistyöverkosto ja julkinen palvelu, jonka avulla työnantajat ja työntekijät voivat kohdata helpommin koko Euroopan alueella. Tutustu EURES-palveluihin.

 

Ohjelmia, hankkeita ja rahoitusta kansainvälisen osaajan rekrytointiin

  • Tietoa ulkomaisen työntekijän työsuhdeasioista löydät Suomi.fi sivustolta
  • Tietoa työlupapalveluista löydät Työmarkkinatorin sivuilta
  • Tutustu Talent-rahoitukseen. Se sopii pk- ja midcap-yrityksille, jotka haluavat parantaa valmiuksiaan kansainväliseen kasvuun luomalla sitä tukevia työ-, organisaatio- ja johtamiskäytäntöjä sekä kykyä kasvattaa kansainvälisten osaajien määrää suomalaisissa yrityksissä. 
  • Talent Boost -ohjelma houkuttelee osaajia ja pyrkii helpottamaan Suomeen asettumista. 
  • Työelämän monimuotoisuusohjelma edistää maahanmuuttaneiden pääsyä osaamistaan vastaaviin tehtäviin ja uralla etenemistä.
  • HOKSAUTUS-hanke aktivoi ja auttaa keskisuomalaisia yrityksiä työllistämään kansainvälisiä osaajia.

 

Jamkin, Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän kaupungin ja EU:n logot

KOHTAUTUS-projektissa kehitetään työyhteisöjen monimuotoisuusosaamista ja näin vahvistetaan alueen elinkeinoelämän kykyä uudistua ja rakentaa Keski-Suomen strategia 2025:n mukaisesti kestävää, osaavaa ja kansainvälistä maakuntaa, jossa ihmiset voivat hyvin.  

Kolmen osatoteuttajan ryhmähanketta koordinoi Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Jamk), osatoteuttajina ovat Jyväskylän yliopisto (JYU) ja Jyväskylän kaupunki (JKL) ja hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto plus (ESR+) sekä Keski-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus. 

Yhteystiedot KOHTAUTUS -hanke:

Tiina Järvelin
Yritysneuvoja, Jyväskylän kaupunki
+358 50 308 2800
tiina.jarvelin@jyvaskyla.fi

Hilkka Heikkilä
Projektipäällikkö, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
+358 50 430 8407
hilkka.heikkila@jamk.fi

Anu Ojala
Työelämäasiantuntija, Jyväskylän yliopisto
+358 40 352 3734
anu.m.ojala@jyu.fi

Ajankohtaista