Siirry suoraan sisältöön
Kaupunkikuva-syksy

Jyväskylä lukuina

Jyväskylä on Keski-Suomen keskuskaupunki ja yksi Suomen kasvukeskuksista yritysten, työpaikkojen ja asukkaiden näkökulmasta katsottuna. Jyväskylän väkiluvun kasvu jatkui vahvana vuonna 2023 -  vuoden lopussa väkiluku oli 147 821. Väestönlisäystä kertyi vuoden 2023 aikana 1 934 henkilöä (1,3 %). Suhteellinen kasvu oli suurten kaupunkien seitsemänneksi suurinta. Viimeisen neljän vuoden aikana Jyväskylän väestö on kasvanut noin 5 500 asukkaalla. Tälle sivustolle on koottu monipuolista tilastotietoa Jyväskylästä numeroina. 

Jyväskylän avainluvut

Väestötilastot ja -ennusteet

Väestönmuutosten ennakkotiedot päivittyvät kerran kuukaudessa Tilastokeskuksen ennakollisilla väestötiedoilla. Raportti sisältää tietoa väestön määrästä, väestörakenteesta, elävänä syntyneistä ja kuolleista, kuntien välisistä muutoista ja siirtolaisuudesta. Raportit, joissa on tietoja mm. väestön kehityksestä, ikärakenteesta, ulkomaankansalaisista ja väestöstä kieliryhmittäin päivitetään kerran vuodessa. Lisäksi saatavilla on vuosittain päivitettäviä tietoja muuttoliikkeestä, asuntokunnista, asuntoväestöstä ja perheistä. Raporttien tiedot perustuvat Tilastokeskuksen aineistoihin.

Jyväskylän kaupungin oma väestöennuste on laadittu vuosille 2025, 2030 ja 2035. Kaupungin väestöarvion pohjana hyödynnetään Tilastokeskuksen väestöennustetta. Väestöarvio noudattelee pääpiirteittäin Tilastokeskuksen ennustetta, mutta on tavoitteellisempi kokonaisväestömäärän kasvussa.

Väestötilastot

 

Tilastoraporttien saavutettavuus

Jyväskylän kaupungin Power BI-raportit eivät valitettavasti kaikilta osin täytä saavutettavuusvaatimuksia teknisistä syistä johtuen. Mikäli tarvitset tietyn Power BI-raportin sisältämiä tietoja saavutettavassa muodossa, otathan yhteyttä sähköpostilla tietojohtaminen[at]jyvaskyla.fi. 

Liity postituslistalle!

Saat tuoreimmat uutiset, tapahtumat ja yritystarinat suoraan sähköpostiisi.