Siirry suoraan sisältöön

Miksi Jyväskylä?

satama ja lutakko 3_Jyväskylän kaupunki

Jyväskylä on Suomen nopeimmin kasvavia kaupunkeja ja yksi Suomen viidestä kasvukeskuksesta. Jyväskylässä kasvua syntyy niin yrityksissä kuin väestössäkin. Jyväskylän väestö kasvoi viime vuonna noin 1800 asukkaalla.

Jyväskylässä on kasvun avaimet

Nuorekkaassa, 148 000 asukkaan opiskelu- ja koulutuskaupungissamme lähes joka kolmas vastaantulija on opiskelija. Arvostetuissa oppilaitoksissamme kasvaa tulevaisuuden osaajia myös tulevaisuudessa. Jyväskylässä työvoiman kustannukset ovat kohtuulliset, henkilöstön pysyvyys hyvä ja toimitiloja on tarjolla moneen eri tarkoitukseen. Lisäksi yhteydet joka puolelle Suomea ovat hyvät. Keskeisen maantieteellisen sijainnin vuoksi koko Suomi on helposti tavoitettavissa.

Miksi siis Jyväskylään? Koska täällä ovat kasvun avaimet.

Kehittyvä Jyväskylä

Jyväskylän kaupunki satsaa voimakkaasti kansainvälisen tason yritys- ja työpaikkakeskittymien rakentamiseen, joiden ytimessä ovat yritys- ja tutkimustoiminnan yhdistäminen ja erilaisten pilotointimahdollisuuksien luominen sekä kansainvälinen liiketoiminta.

Kasvu ja yritysten toimintaedellytysten parantaminen on yksi kaupunkistrategiamme kärjistä.

BSJKL_art.5

Liiketoimintaympäristö

Jyväskylän liiketoimintaekosysteemien tehtävänä on yhdistää oikeat tahot ja tekijät, etsiä uusia mahdollisuuksia ja markkinoita sekä hankkia rahoitusta ekosysteemeistä nousevien ideoiden edistämiseen ja toteuttamiseen. Ekosysteemityössä yhdistyvät tutkittu tieto ja osaaminen, käytännön ratkaisut ja verkostot paikallistasolta globaaleihin yhteyksiin.

Viimeisintä tutkittua tietoa saadaan korkeakouluista ja oppilaitoksista, tutkimustaloista ja kärkiyritysten tuotekehitysyksiköistä. Tuotteet, palvelut ja ratkaisut puolestaan syntyvät kaikenkokoisissa yrityksissä yhdessä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa. 

DSC09895

Laajenna Jyväskylään

Jyväskylä on vetovoimainen kasvukeskus, joka houkuttelee alueelle kiinnostavia ja kasvavia yrityksiä, kumppaneita, sijoittajia ja huippuosaajia niin Suomesta kuin maailmaltakin.

Tarjoamme Jyväskylään sijoittumista suunnittelevalle yritykselle kattavan palveluketjun ensimmäisestä kontaktista rakennuslupaan tai tilojen vuokrasopimukseen saakka. Yrittäjän tukena on koko Jyväskylän kaupungin elinkeinopalveluiden väki yritysneuvojista kansainvälistymispalveluihin. Lisäksi meillä on hyvä yhteistyö tontti-, rakennuslupa- ja maankäyttöasioissa Jyväskylän kaupungin kaupunkirakennepalvelujen kanssa. 

BSJKL_art.54

Tietopaketti Jyväskylään muuttaville

Jyväskylä on viihtyisä ja voimakkaasti kehittyvä kaupunki keskellä Suomea. Jyväskylällä on hyvä maine, syystäkin. Jyväskylä on tutkimusten mukaan vuodesta toiseen yksi Suomen halutuimmista muuttokohteista. Kokosimme uusille asukkaille muuttajan tietopaketin, jotta siirtyminen Jyväskylään voisi sujua mahdollisimman mutkattomasti. 

Satama_Jyvaskyla14

 

Jyväskylä – Inhimillisen kasvun kaupunki

Meillä Jyväskylässä vallitsee yritysten kesken ainutlaatuinen Jyväskylän henki: inhimillisyyttä, yhdenvertaisuutta, luottamusta ja työn ja arjen tasapainoa vahvistavat kulttuuri.

Mitä inhimillisen kasvun kaupunki merkitsee paikallisille yrittäjille ja yrityspäättäjille? 

Liity postituslistalle!

Saat tuoreimmat uutiset, tapahtumat ja yritystarinat suoraan sähköpostiisi.