Siirry suoraan sisältöön

Verkostot

BSJKL_art.4

Luottamus ja jaetut arvot yhä tärkeämpiä verkostojen syntymisissä

Vaikka erilaisten verkostojen tärkeä tehtävä on tukea yritysten kasvua, tämä ei onnistu ilman yhteisen arvopohjan ja jaetun luottamuksen syntymistä. Menestyvät yritykset rakentavat toimintakulttuuria, missä yhteistyö, jaetut arvot ja ilmapiiri luovat yhteisen kilpailuedun globaaleilla markkinoilla.

Meillä Jyväskylässä vallitsee yritysten kesken ainutlaatuinen Jyväskylän henki. Se tarkoittaa, että verkostoidumme uteliaasti, autamme kaveria ja teemme yhteistyötä yli toimialarajojen.

Business Jyväskylä tarjoaa yhdessä yrityspalveluverkostonsa kanssa palveluita yrityksen perustamiseen, kasvuun, rahoitukseen, toimitiloihin ja tontteihin sekä osaajien ja oikeiden verkostojen löytämiseen. Kehitämme myös aktiivisesti alueen yritysympäristöjä yhdessä eri toimijoiden kanssa. Kaikissa hankkeissamme on mukana yksityisiä yrityksiä, oppilaitoksia ja tutkimusorganisaatioita operaattoreina ja sijoittajina.

Kaupunkikehitysalustat

Jyväskylän kaupunki satsaa voimakkaasti kansainvälisen tason yritys- ja työpaikkakeskittymien rakentamiseen, joiden ytimessä ovat yritys- ja tutkimustoiminnan yhdistäminen ja erilaisten pilotointimahdollisuuksien luominen sekä kansainvälinen liiketoiminta. Erinomainen toimitilatarjonta ja asumisen uudet ratkaisut sisältyvät jokaiseen kehittämishankkeeseen.

hippos_pes_arkkitehdit

Kärkialat

Jyväskylän kärkialat ovat alueellisia vahvuuksiamme, joihin panostamme vahvasti niin tutkimuksen, koulutuksen kuin liiketoiminnankin saralla. Kärkialoja on tällä hetkellä neljä: Liikunta ja hyvinvointi, uudistuva teollisuus, ICT ja kyberturvallisuus sekä koulutusosaaminen ja -vienti.

Male hands touching interactive table with blue mixed communication icons in the background

Innovaatioekosysteemit

Jyväskylän alueen aktiivinen liiketoimintaekosysteemi kehittyy jatkuvasti ja toimintaympäristöjä kehitetään yhdessä yritysten ja organisaatioiden kanssa. 2020-luvulla yritysten menestys ja kilpailukyky edellyttävät ennakointia sekä muutos- ja innovaatiokyvykkyyttä. Ennen kaikkea tarvitaan uudenlaisia tapoja vastata globaaleihin haasteisiin. Resurssiviisaus, digitalisaation mahdollisuuksien vieminen liiketoimintaan ja ihmisten hyvinvoinnin takaaminen vaativat yhteistä kehitys- ja ratkaisutyötä.

Business Jyväskylän ekosysteemi- ja arvoverkostotyön tavoitteena on koota yhteen alueen yrityksiä, organisaatioita sekä oppi- ja tutkimuslaitoksia, jotka yhdessä synnyttävät uutta osaamista, innovaatioita ja liiketoimintaa sekä lisäävät koko Suomen kansainvälistä kilpailukykyä. 

City construction model with cogwheel mechanism on grunge background

Ajankohtaista

Ota meihin yhteyttä!

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä.