Siirry suoraan sisältöön

Yrityksen perustaminen – näin pääset liikkeelle

BSJKL_Yliopisto_Ruusupuisto_3
Harkitsetko oman yrityksen perustamista? Hienoa! Perehdy yritystoiminnan aloittamiseen ja hyödynnä erilaisia Jyväskylän kaupungin ja muiden tahojen tarjoamia maksuttomia yritysneuvontapalveluita. Jyväskylässä sinua auttaa alkuun ensisijaisesti Keski-Suomen Yritysidea. 

Neuvontapalvelut Jyväskylässä: Keski-Suomen Yritysidea

Jyväskylässä yrityksen perustamiseen liittyvää maksutonta neuvontaa antaa Keski-Suomen Yritysidea. Heidän verkkosivuiltaan löydät muun muassa yrityksen perustamisoppaan ja ohjeet henkilökohtaisen neuvonta-ajan varaamiseen. K-S Yritysidean asiantuntijat sparrailevat mielellään sinua yritysideastasi (Ideanappi-palvelu). K-S Yritysidea järjestää aktiivisesti myös erilaisia koulutuksia ja verkostoitumistapahtumia. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan! 

Starttiraha ja muut rahoitusvaihtoehdot

Aloittava yritys voi saada Starttirahaa tietyin ehdoin. 

Starttiraha on valtion myöntämää harkinnanvaraista toimeentulotukea aloittavalle, päätoimiselle yrittäjälle. Starttiraha on henkilökohtaista, verotettavaa tuloa, joka maksetaan yrittäjälle hänen elinkustannuksiansa varten. 

Muista rahoituspalveluista, kuten pankkien rahoitusvaihtoehdoista ja Finnveran alkutakauksen hakemisesta saat lisätietoa K-S Yritysidean tai Yritys-Suomen asiantuntijoilta.

Valtakunnalliset neuvontapalvelut: Oma Yritys-Suomi ja Työmarkkinatori 

Aloittavana yrittäjänä voit hyödyntää myös valtakunnallisia palveluja, joita tarjoavat Työmarkkinatori ja Oma Yritys-Suomi. Oma Yritys-Suomi on työ- ja elinkeinoministeriön palvelu, joka tarjoaa monipuolisia liiketoiminnan suunnitteluun liittyviä maksuttomia materiaaleja ja puhelinneuvontaa (hinta: pvm/mpm). Palvelu uudistuu ja sulautuu osaksi Työmarkkinatoria vuoden 2023 aikana.

Työmarkkinatori on TE-palveluiden tarjoama sivusto, joka palvelee niin henkilöasiakkaita kuin yrityksiäkin. Löydät verkkosivuilta ohjeita mm. yrityksen perustamiseen ja tietoa esimerkiksi TE-palveluiden tarjoamista yrittäjyyskoulutuksista.

Yrittäjäverkostot 

Jyväskylän seudulla toimii useita yrittäjäjärjestöjä, joissa pääset tutustumaan muihin alueen yrittäjiin, voit jakaa ajatuksiasi ja löydät samanhenkistä seuraa yrittäjyyden taipaleelle.

Alkavalle yrittäjälle sopivia verkostoja ovat esimerkiksi Jyväskylän Yrittäjät, Keski-Suomen kauppakamari ja opiskelijayrittäjille suunnattu JES. 

Tutustu myös maksuttomaan Yrityskummi-palveluun, jossa saat vapaaehtoispohjalta toimivan kokeneen yrittäjän tueksesi.

Ajankohtaista

Ota meihin yhteyttä!

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä.

Jouni Puura
yrityskoordinaattori, starttirahakäsittelijä
P. +358 40 587 7520,
jouni.puura@jyvaskyla.fi