Siirry suoraan sisältöön
Hero-Kasvu ja rekrytointi-Rahoitus

Yritysrahoitus

Jyväskylän kaupungin elinkeinopalvelut auttaa eri rahoitusvaihtoehtojen löytämisessä yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin. Etsimme kanssasi tilanteeseen sopivia rahoituskumppaneita julkisista ja yksityisistä rahoituksen tarjoajista.

Suomen Yrittäjät on julkaissut oppaan, jossa kerrotaan erilaisista kansainvälistymisen ja kasvun palveluista sekä rahoituksesta. Lataa opas tästä. 

Lisätietoa rahoitusvaihtoehdoista

  • Keski-Suomen ELY-keskus: ELY-keskukset ovat osa valtion maakunnissa toimivaa hallintoa ja tukevat pk-yritysten perustamista, kasvua ja kehittymistä tarjoamalla neuvonta-, koulutus- ja kehittämispalveluja sekä rahoitusta. ELY-keskus voi osallistua yrityksen kehittämishankkeiden rahoitukseen. Rahoitusta myönnetään harkinnanvaraisesti, ja rahoituksen saamiselle on eri rahoitusmuodoissa erilaisia edellytyksiä. ELY-keskuksen asiantuntijoilta saa lisätietoja rahoituslinjauksista, hankkeen soveltuvuudesta rahoitukseen ja tuen hakemisesta.
  • Finnvera: Finnvera on valtion omistama erityisrahoittaja ja Suomen virallinen vientitakuulaitos, joka tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä Finnvera vahvistaa tarjoamalla lainoja, takauksia, pääomasijoituksia ja vientitakuita. Yhtiön toiminnalta edellytetään itsekannattavuutta. Elinkeinopalvelut neuvoo Jyväskylässä toimivia yrityksiä ja Keski-Suomen Uusyrityskeskus aloittavia yrityksiä Finnveran rahoituksen hakemisessa.
  • Business Finland: Business Finland tarjoaa rahoitusta tutkimukseen, tuotekehitykseen ja monenlaisiin liiketoiminnan kehittämisen tarpeisiin erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Suuret yritykset ja tutkimusorganisaatiot voivat saada rahoitusta yhteisiin projekteihin pk-yritysten kanssa.
  • Eurooppalaiset ohjelmat: Eurooppalaiset ohjelmat ja verkostot tarjoavat rahoitusta yrityksille ja tutkimusorganisaatioille. Osallistuminen ohjelmien projekteihin on hyvä tapa kehittää osaamista yhteistyössä kansainvälisten tutkimusryhmien ja yritysten kanssa. Business Finlandin asiantuntijat auttavat eurooppalaisten ohjelmien tarjoaman rahoituksen löytämisessä ja hyödyntämisessä.
  • FIBAN: ​Finnish Business Angels Network (FiBAN) on yksityisten sijoittajien maajärjestö, joka edistää enkelisijoitusten saamista startup- ja kasvuyrityksiin. FiBAN järjestää lukuisia alan tapahtumia ja sen verkostossa on mukana 650 jäsentä. FiBAN on eurooppalaisen businessenkeliverkoston (EBAN, European Business Angels Network) jäsen.

Starttiraha

Aloittavalle yrittäjälle tarkoitettu starttiraha auttaa selviämään taloudellisesti yrityksen käynnistysvaiheessa. Rahan saamisen edellytyksenä on hyvä liiketoimintasuunnitelma. Aloittava yrittäjä voi saada yritystoiminnan ensimmäiselle 6—12 kuukaudelle starttirahaa. Starttiraha on tarkoitettu yrittäjän elannoksi ja se on henkilökohtaista, veronalaista tuloa. Starttirahaa voi hakea TE-Palveluiden kautta.

Sijoittajaverkostot

Enkelisijoittajaverkostot EBAN & FiBAN

Jyväskylän kaupungin elinkeinopalvelut on eurooppalaisen EBAN ja suomalaisen FiBAN enkelisijoittajaverkoston jäsen.  Yhteistyön tavoitteena on saada pääomaa ja rahoitusta alueen kasvuhaluisille yrityksille mutta myös ovia avaavia verkostoja kasvun tueksi.

Euroopan bisnesenkeleiden EBANin verkostoon kuuluu sijoittajia 50 maasta ja sen sijoitusten arvioitu euromäärä on 11.4 miljardia vuodessa. Jyväskylän elinkeinopalvelut on ainoa suomalainen kaupunkikehittäjä verkostossa. EBAN ja Jyväskylän elinkeinopalvelut järjestävät vuosittain yhteistyössä Jyväskylän Business Rally Investor Day -tapahtuman.

business_rally_2022_hires_juryt

Ajankohtaista

Ota meihin yhteyttä!

Varaa aika maksuttomaan yritysneuvontaan, niin pohditaan yhdessä paras reitti yrityksesi kasvun ja kehittämisen tueksi tai jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä.

Meille voi myös soittaa, yritysneuvonnan palvelunumero 014 569 0138 palvelee arkisin klo 8-16. 

Heidi Nygård

Heidi Nygård

Palvelupäällikkö, yrityspalvelut
+358 50 476 7349
heidi.nygard@jyvaskyla.fi