Siirry suoraan sisältöön
2

Kasvu- ja hautomopalvelut

Kestävään ja vastuulliseen kasvun tueksi löytyy sparrausta ja konkreettisia ohjelmia niin yrityksen alkutaipaleelle, kiihdytysvaiheeseen kuin kasvun skaalaamiseen. Alkuvaiheen ideat jalostuvat kasvavaksi yrityksiksi Jyväskylän Yritystehtaan hautomopalveluissa. Kiihdytysvaiheessa yritykselle kumppaniverkostojen löytäminen, asiakas- ja markkinaymmärryksen kasvattaminen tai tutkitun tiedon ja tuote- ja palvelukehitystyön hyödyntäminen voivat olla ajankohtaisia. Kasvuvaiheessa kysymykseen voivat tulla rahoituksen löytäminen, uudet markkinat tai vaikkapa tiimiin ja omistajuuteen liittyvät asiat. Kumppaniverkostostamme löydät oikeat asiantuntijat ja kasvuohjelmat yrityksesi tueksi. 

Hautomovaiheeseen

Yritystehtaan hautomopalvelut

Jyväskylän Yritystehdas on kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtäävien startup-yritysten hautomo, joka tarjoaa 24 kuukauden mittaisen hautomovalmennuksen mukaan valituille yrityksille. Yritystehdas tukee nopeaa kasvua hakevia jyväskyläläisiä startup-yrityksiä sekä kasvattaa jyväskyläläisten oppilaitosten yrittäjyysosaamista. Yritystehtaan uniikki Performance Programme -valmennus keskittyy yrittäjän ja tiimin hyvinvoinnin ja suorituskyvyn varmistamiseen jyrkässä kasvuvaiheessa. Yritystehdas tarjoaa tukea niin idea- ja tuotekehitysvaiheeseen, yrittäjyyteen valmistautumiseen, rahoituksen löytämiseen kuin itse liikeidean kasvattamiseen.

Yritystehtaan omistavat Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän kaupunki. 

BSJKL_Yritystehdas_2

Kasvuun ja kiihdytykseen

Kasvu Openin Kasvupolku®-sparrausohjelmat

Kasvu- ja kehittämishaluisille yrityksille on tarjolla maksuttomat Kasvupolku-sparrausohjelmat. Ohjelmia järjestetään eri teemoilla. Kasvupoluista Digital Health ja Keski-Suomen Kasvupolku järjestetään Jyväskylässä.

Kasvupoluilta saat arvokkaita kontakteja verkostoosi ja tapaat asiantuntevia ja innostavia sparraajia, jotka auttavat sinua ajattelemaan outside the box. Sparrausten teemat vaihtelevat myynnistä johtamiseen ja digitaaliseen kehitykseen – aina yritysten omien tarpeiden mukaan. Kasvu Open ja Nordea järjestävät myös SUPERFINNS®-ohjelman kansainvälistä kasvua hakeville yrityksille.

KasvuOpen: Keskisuomalaisia kasvutarinoita

 

Muut kasvupalvelut

Sparraamot

Yritysklinikoissa sparrataan jyväskyläläisiä pk-yrityksiä yrityksiä eri teemoissa, kuten markkinoinnissa, digitalisaatiossa, rahoituksen hankinnassa tai liiketoimintasuunnitelman kirkastamisessa. Maksuton ja yrityskohtainen yritysklinikka antaa mahdollisuuden syventyä liiketoiminnan eri kehittämismahdollisuuksiin. Yritysklinikka on osa Jyväskylän elinkeinopalveluiden kasvupalveluita, jolla edistetään yritysten kilpailukykyä muun muassa henkilökohtaisella sparrauksella.

International Venture Academy -sijoittajaohjelma

International Venture Academy on terveysteknologian, tekoälyn ja kyberturvallisuuden aloilla toimiville startup- ja scaleup-yrityksille suunnattu viikon kestävä intensiivinen sijoittajaohjelma, jonka aikana yritykset kehittävät rahoitusvalmiuttaan eurooppalaisten kokeneiden enkelisijoittajien kanssa. Ohjelman aikana yritykset saavat henkilökohtaista sparrausta ja ohjausta oman kasvusuunnitelman terävöittämiseen, palvelu- ja/tai tuotetarjooman kehittämiseen sekä verkostoja kansainvälisille markkinoille.

Seed Village -ohjelmat

Seed Village -ohjelmat ovat mahdollisuus henkilökohtaisiin tapaamisiin oman toimialan asiantuntijoiden, sparraajien, yrittäjien ja TKI-toimijoiden kanssa. Ohjelmat auttavat kiihdyttämään yritysten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) ja laajentavat yritysten verkostoja. Vuoden 2023 ohjelmat julkaistaan keväällä 2023.

Kasvun ja kansainvälistymisen asiantuntijapalvelut

Keski-Suomen Kauppakamari tarjoaa erilaisia asiantuntijapalveluita ja laadukkaita koulutuksia niin hallitustyöskentelystä myyntiin ja markkinointiin alueen yrityksille. Kauppakamari tarjoaa myös tukea ulkomaankauppaan ja kansainvälistymiseen. 

Skaalautuvat ja yhteisölliset toimitilat

Skaalautuvat, yhteisölliset ja joustavat toimitilavaihtoehdot ovat eriomainen vaihtoehto erilaisiin kasvun vaiheisiin. Elinkeinopalveluiden tarjoamat sijoittumispalvelut auttavat löytämään juuri oikeat toimitilat ja tontit tarpeeseesi. Mikäli haluat työpisteen tai vähän isommankin toimiston kannattaa kurkata Crazy Townin, Digi & Game Centerin, Kielon ja Jykian vaihtoehdot.

Ekosysteemit ja arvoverkot

Elinkeinopalveluiden ekosysteemi- ja arvoverkostotyön tavoitteena on koota yhteen alueen yrityksiä, organisaatioita sekä oppi- ja tutkimuslaitoksia, jotka yhdessä synnyttävät uutta osaamista, innovaatioita ja liiketoimintaa sekä lisäävät koko Suomen kansainvälistä kilpailukykyä. Ekosysteemityötä tehdään liikunnan, terveyden edistämisen ja hyvinvoinnin sekä uudistuvan teollisuuden toimialakärkien alla. 

Tukea kansainvälistymiseen

Lisäksi elinkeinopalveluiden kansainvälistymisen asiantuntijat auttavat yritystäsi eteenpäin uusien markkinoiden valloittamisessa.

Osaajien löytäminen ja rekrytointi

Osaajien löytämisessä ja rekrytoinnin haasteissa ei kannata jäädä yksin. Jyväskylän elinkeino- ja työllisyyspalveluiden kautta löydät apua ja tukea rekrytointitarpeisiin.

Kasvun rahoittaminen

Kasvun rahoittamiseen löytyy erilaisia mahdollisuuksia, joita elinkeinopalveluiden yritysneuvojat mielellään kartoittavat kanssasi.

Ajankohtaista

Ota meihin yhteyttä!

Apua kasvun haasteisiin? Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin jutellaan lisää.

Nina Rautiainen

Nina Rautiainen

ohjelmapäällikkö, innovaatioekosysteemityö ja kasvuliiketoiminta
+358 50 4137 028
nina.rautiainen@jyvaskyla.fi