Siirry suoraan sisältöön

Rekrytoimassa? Hyödynnä maksuttomat palvelut – säästä yrityksesi aikaa ja rahaa

Rekrytoimassa? Hyödynnä maksuttomat palvelut – säästä yrityksesi aikaa ja rahaa

Sopivan työntekijän löytäminen ja palkkaaminen on yleensä vähintään viikkojen, ellei kuukausien projekti. Jyväskylän kaupungin maksuttomat rekrytointipalvelut ovat kaikille – niin isoille kuin pienille – yrityksille avoimia asiantuntijapalveluita. Erityisen hyvin ne sopivat yrityksille, joilla aika ja raha ovat kortilla.

Uuden työntekijän löytäminen ja palkkaaminen ei ole aina yksinkertainen projekti, ja siihen voi liittyä yrityksen näkökulmasta erilaisia riskejä. Vaikka käsitys tarvittavan työntekijän profiilista olisi jo olemassa, “positiivinen ongelma” eli runsaat hakijamäärät voivat hirvittää pienillä resursseilla toimivia yrityksiä. 

Tutustu Jyväskylän kaupungin rekrytointipalveluihin: niiden avulla yritys voi säästää aikaa ja rahaa ja löydät nopeammin sopivat kandidaatit avoimeen tehtävään.

Palkkaa valmis osaaja: ehdokashaku tai avoin työpaikkailmoitus

Ehdokashaku sopii yrityksille, jotka haluavat edetä nopeasti rekrytoinnissa, ja joilla on suhteellisen selkeä kuvaus roolista, johon henkilöä haetaan. Ennen ehdokashaun aloittamista kaupungin asiantuntijat tapaavat yrityksen edustajia sekä sparrailevat ja täsmentävät yrityksen tarpeita rekrytointia ajatellen. 
– Sen jälkeen tiimimme etsii yrityksen kriteereihin sopivat kandidaatit työnhakijoiden keskuudesta hiljaisella haulla, kertoo Jyväskylän kaupungin yrityspalvelupäällikkö Heidi Nygård

Yritys voi joko itse kontaktoida ehdokkaat, tai työnhakijat voivat olla yhteydessä yritykseen. 
– Ehdokashaku sopiikin hyvin ratkaisuksi silloin, kun yritys haluaa ensin kartoittaa vaihtoehtoja hiljaisesti ja etsiä sopivaa henkilöä tämäntyyppisellä suorahakumallilla, Nygård kuvailee.  
– Ehdokashaku ei velvoita yritystä palkkaamaan esiteltyjä työnhakijoita. Jos jostain syystä sopivia kandidaatteja ei löydy, yritys on vapaa jatkamaan esimerkiksi avoimella työpaikkailmoituksella.

Avoin työpaikkailmoitus julkaistaan Työmarkkinatorilla ja se on julkisesti kaikkien työnhakijoiden nähtävillä. Yritys saa halutessaan kaupungilta asiantuntija-apua työpaikkailmoituksen laatimiseen.

Räätälöi osaaja: työharjoittelu, työkokeilu tai oppisopimuskoulutus

Jyväskylä on suosittu opiskelukaupunki – täällä on erittäin laaja kattaus keski- ja korkea-asteen koulutusta ja siten myös eri alojen opiskelijoita. 
– Keskisuomalaiset yritykset ovat siinä mielessä erittäin hyvissä asemissa, että Jyväskylässä löytyy esimerkiksi harjoittelijoita ja opinnäytetyön tekijöitä melkein alalle kuin alalle, Nygård vinkkaa. Useimmilla oppilaitoksilla on lisäksi yrityksille suunnattuja palveluja sekä rekrytapahtumia, joihin kannattaa tutustua.

>> Lue lisää rekrytointitapahtumista.

Työmarkkinamurroksen myötä liikkeellä on myös paljon työttömiä työnhakijoita, joita kiinnostaa saada oman tai uuden alan työkokemusta. Työkokeilu on yritykselle riskitön vaihtoehto tarjota 1–6 kuukautta pitkä työkokeilujakso esimerkiksi juuri alanvaihtajalle tai nuorelle vastavalmistuneelle, jolla ei ole paljon työkokemusta. Työkokeilussa työntekijä rinnastetaan harjoittelijaan, ja työtehtävät suunnitellaan sen mukaisesti. 
– Työkokeilija ei myöskään ole työsuhteessa yritykseen. Hän saa samaa työttömyyskorvausta kuin muutenkin, ja kaupunki huolehtii esimerkiksi työntekijän vakuuttamisesta, Nygård kertoo.

Silloin, kun avoinna oleva työtehtävä edellyttää räätälöityä täsmäosaamista, hyvä vaihtoehto on oppisopimuskoulutus.
– Yritys saa juuri omiin tarpeisiinsa koulutetun ja kokemuksemme mukaan myös hyvin sitoutuneen työntekijän. Jos yritys palkkaa työttömän työnhakijan, sillä on mahdollisuus hakea palkkaamiseen palkkatukea.

Tukea vieraskielisen osaajan perehdyttämiseen

Työnhakijoiden joukossa on kasvavassa määrin osaajia, joiden koulutustausta tai substanssiosaaminen on hyvää, mutta suomen kielen taito vielä vahvistamista.
– Kansainväliset osaajat tuovat tutkitustikin uudenlaista näkemystä ja osaamista organisaatioon ja kehittävät yrityksen kulttuuria ja kyvykkyyttä, Nygård muistuttaa. 
– Tarjoamme apua vieraskielisen työntekijän perehdyttämiseen ja  tukea työyhteisön kulttuurienväliseen vuorovaikutukseen.

Tämän lisäksi yritys voi hakea työntekijälle suomen kielen valmennusta maksimissaan 20 tunnin verran. 

Rekrytarpeita? Ota yhteyttä!

Rekrytointiprosessin käynnistäminen voi tuntua raskaalta ja aikaavievältä, eikä varsinkaan pienillä yrityksillä ole rekrytointiin valmista prosessia. Jyväskylän kaupungin yrityskoordinaattorit auttavat sinua mielellään. 

Jätä meille yhteydenottopyyntö ja sovitaan esimerkiksi tapaaminen, missä käymme yhdessä läpi mikä palvelu sopisi yrityksenne tarpeisiin kaikkein parhaiten. 

>> Jätä yhteydenottopyyntö

Tutustu muihin artikkeleihin