Siirry suoraan sisältöön

Yritys: Etsitkö uutta työntekijää? Hyödynnä kaupungin maksuttomat rekrytointitapahtumat

Helppo Rekry on yrityksen omissa tiloissa tapahtuva matalan kynnyksen “yhden firman rekrytointitapahtuma”. Elinkeinopalveluiden yrityskoordinaattorit valitsevat ja esihaastattelevat avoinna olevaa työtehtävää silmällä pitäen sopivat työnhakijat ja saapuvat yhdessä tutustumiskäynnille yritykseen.
Helppo Rekry on yrityksen omissa tiloissa tapahtuva matalan kynnyksen “yhden firman rekrytointitapahtuma”. Elinkeinopalveluiden yrityskoordinaattorit valitsevat ja esihaastattelevat avoinna olevaa työtehtävää silmällä pitäen sopivat työnhakijat ja saapuvat yhdessä tutustumiskäynnille yritykseen.

Jyväskylän kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut tarjoaa yrityksille helppoja tapahtumavaihtoehtoja, joilla tavoittaa potentiaalisia työntekijöitä. Lue, miten Pihlajalinna ja Monetra ovat hyötyneet rekrytointitapahtumista.

Jyväskylän kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut tarjoaa yrityksille sekä yrityskohtaisia matalan kynnyksen tapahtumia että yhteisiä, toimialakohtaisia rekrytointitapahtumia.

 – Tapahtumiin osallistuminen on yrityksille maksutonta ja suunniteltu mahdollisimman helpoksi. Riittää, kun tulee paikalle ja ottaa vaikka roll-upin mukaan. Kaupungin työllisyyspalvelut kutsuvat tapahtumiin osaamis- ja koulutusprofiililtaan sopivat työnhakijat, kertoo palvelupäällikkö Heidi Nygård Jyväskylän kaupungilta.

Kävijämäärä yllätti Pihlajalinnan

Kun terveyspalveluita tarjoavalla Pihlajalinnalla oli tarve löytää nopeasti kesätyöntekijöitä Jyväskylään, Rekry Pop up -paikka järjestyi vain parin viikon varoitusajalla. Rekry Pop upissa yritys saa kaupungin tiloissa 2 tuntia omaa aikaa potentiaalisten työnhakijoiden tapaamiseen.

 – Pidin epätodennäköisenä, että juuri ketään tulisi, sillä hoitajia on hyvin vähän työttömänä. Siksi kävijöiden suuri määrä yllätti – heitä oli jonoksi asti! hoitajavuokrausliiketoiminnasta ja kv-rekrytoinnista vastaava liiketoimintajohtaja Riina Rantanen kertoo.

Rantanen kehuu pop up -tilaa ja kaupungin palvelua.

 – Pop upin sijainti Asemakadulla oli todella hyvä – siihen olisi voinut kutsuttujen kävijöiden lisäksi poiketa ihan sattumaltakin.

 – On hyvä, että yrityksille on tällaisia helppoja konsepteja, missä voi vaan tulla kevyellä varustuksella paikalle ilman omaa investointia, Rantanen kiittelee.

Monetra Keski-Suomi löysi kolme uutta työntekijää

Helppo Rekry on matalan kynnyksen verkostoitumistilaisuus, joka järjestetään yrityksen omissa tiloissa. Tilaisuudessa työnantaja ja työnhakijat pääsevät tutustumaan toisiinsa vapaamuotoisesti.

Monetra Keski-Suomi on järjestänyt Helppo Rekry -tapahtuman jo kaksi kertaa.

Monetralla HRD-päällikkönä työskentelevälle Riikka Lahtiselle on jäänyt hyvät kokemukset yhteistyöstä Jyväskylän kaupungin kanssa.

– Yhteistyö on ollut erittäin sujuvaa ja helppoa, hän kehuu.

Lahtinen pitää hyvänä, että Helppo Rekryssä hakija pääsee keskustelemaan yrityksen henkilökunnan kanssa ja uskaltaa kysyä asioita, joiden takia ei muuten tulisi soitettua.

 – Live-tapahtumissa hakijan persoona pääsee paremmin esille ja hän pystyy ehkä kertomaan paremmin itsestään ja osaamisestaan kuin paperilla. Henkilökohtaisesti arvostan sitä, kun rekrytointiprosessiin saadaan inhimillisyyttä ja aitoa kohtaamista.

Viimeisimpään Helppo Rekryyn osallistui noin 30 työnhakijaa. Monetra Keski-Suomi päätyi palkkaamaan näistä kolme.

Mies ja nainen kättelevät toisiaanRekry Pop up tarjoaa maksuttoman paikan esitellä haussa olevia työtehtäviä ja kohdata potentiaalisia työnhakijoita. Työllisyyspalvelut kutsuvat työnhakijat paikan päälle, kun yritys varaa Pop up -paikan! 

Kaupungin tarjoamat maksuttomat rekrytointitapahtumat

  • Helppo Rekry – tapaa potentiaalisia työntekijöitä omissa tiloissasi
  • Rekry Pop up – 2 h omaa aikaa potentiaalisten työnhakijoiden tapaamiseen
  • Rekry Expo – toimialakohtainen rekrytointitapahtuma kaupungin tiloissa
  • Rekryralli – toimialakohtaiset “avoimet ovet”

Lue lisää vaihtoehdoista ja ota rohkeasti yhteyttä. Autamme yhdenkin uuden työntekijän etsimisessä!

Lue lisää eri rekrytointitapahtumista.

Tutustu muihin artikkeleihin