Siirry suoraan sisältöön

Yläkaupungin yrittäjät kohentavat pihakadun viihtyisyyttä katumaalauksilla

Yläkaupungin yrittäjät kohentavat pihakadun viihtyisyyttä katumaalauksilla

Jyväskylän Yläkaupungin yrittäjäyhdistys on jo pitkään pyrkinyt edistämään elävää kaupunkikulttuuria ja luomaan houkuttelevaa ilmapiiriä paikallisille asukkaille ja vierailijoille. Yläkaupungin yrittäjäyhdistyksen keväällä voittama Jyväskylän keskustan mielenkiintoisin kivijalka -kilpailun tunnustuspalkinto mahdollistaa nyt iloisen ja värikkään maamerkin toteuttamisen yläkaupungille.

Yrittäjäyhdistys tuo kaupunkilaisten iloksi ja ihmeteltäväksi Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluiden nuorten kesätaiteilijoiden kanssa yhteistyössä toteutettavan katumaalausprojektin, jossa katuun maalataan räsymattoja. 

Maalausprojektin tavoitteena on luoda kaupunkitilaan uusi visuaalinen elementti, joka herättää mielenkiintoa ja ilahduttaa ohikulkijoita sekä korostaa yläkaupungin taiteellista ja omaleimaista ilmapiiriä. Räsymatot tulevat Kauppakadulle Gummeruksenkadun ja Vaasankadun väliselle osuudelle ajoväylien keskiosalle. Kaikkiaan mattoja maalataan kolme kappaletta. Mattojen värimaailma sointuu yhteen Jaakko Valon Seinäaate-muraalin kanssa.

Maalausprojekti toteutetaan 13.-15.6.2023 välisenä aikana. Maalausurakan aikana alueen liikennejärjestelyihin saattaa tulla muutoksia ja normaali pihakadun nopeusrajoitus 20 km/h voi ajoittain laskea. Alueella liikkuvia pyydetään huomioimaan keskellä katua työskentelevät nuoret kesätaiteilijat ja antamaan heille työrauha.

Jyväskylän keskustan mielenkiintoisin kivijalka -kilpailu oli jatkumoa tammikuussa 2022 päättyneelle Kivijalat kuntoon -hankkeelle, jossa paneuduttiin kivijalkaliikkeiden visuaaliseen kehittämiseen ja nykytilan analysointiin. Loppuraportiksi valmistui Yhdessä Kivijalat kuntoon -julkaisu,  joka kertoo hankkeen tuloksista ja toimii edelleen innostavana tietopakettina erityisesti katutason liiketilayrittäjille.

Lisätiedot: 

Projektipäällikkö Pirkko Flinkman, Jyväskylän kaupunki, 050 568 7846, pirkko.flinkman@jyvaskyla.fi 

Yläkaupungin yrittäjäyhdistys, Ella Hirsiaho, p. 0400 398 766, ella@kehystamopatina.fi  

Tutustu muihin artikkeleihin