Siirry suoraan sisältöön

OfficeX:ssä on “kaikki mitä tarvitsen”

OfficeX:ssä on “kaikki mitä tarvitsen”

Jyväskylän tuoreimpiin coworking-toimijoihin lukeutuu Laukaantien varrella Grafilassa sijaitseva OfficeX. Reilun 200 neliön tiloissa toimiva, jäsenyyspohjainen OfficeX tarjoaa tällä hetkellä yhteiskäyttötilat noin kymmenelle yritykselle.

OfficeX:n tiloja isännöivän Janne Ukkosen mukaan tavoitteena on tarjota asiakkaiden tarpeisiin taipuva vaihtoehto etätyöskentelyn ja oman toimiston hankkimisen välille. OfficeX:n vahvuuksiksi hän mainitsee joustavuuden lisäksi kattavat peruspalvelut ja liikenteellisesti hyvän sijainnin. Toimisto on myös asiakkaiden käytössä 24/7, joten töitä voi tehdä täysin omien aikataulujen mukaan.

Sopivan pyöräilymatkan päässä

Yksi OfficeX:n asiakkaista on suunnittelutoimisto Aurolahti Group Oy, jonka päätoimipaikka sijaitsee Toholammilla Keski-Pohjanmaalla. Kun yrityksessä mekaniikkasuunnittelijana työskentelevä Lari Hägg noin vuosi sitten siirtyi Aurolahden palvelukseen, hän oli yrityksen ensimmäinen työntekijä Jyväskylässä.

Aluksi etsinnässä oli oma toimisto. 
– Kotona työskentely ja istuskelu ei sovi minulle, vaan haluan selkeä siirtymän töihin ja töistä kotiin, Hägg taustoittaa. 

Oman toimiston sijaan yritys päätyi OfficeX:ään eli coworking-tiloihin. Hägg myöntää, ettei konsepti ollut hänelle entuudestaan tuttu, vaan mielikuvissa yhteiskäyttötila oli iso avotila, missä istutaan pitkässä rivissä muiden yritysten työntekijöiden kanssa. 
– Todellisuudessa täällä on erittäin rauhalliset ja hyvät työskentelyolosuhteet. Neukkarit on käytössä, jos tulee asiakkaita. Lisäksi tarjolla on vetäytymistiloja, jonne voi mennä pitämään palaveria tai puhumaan puhelua, Hägg kertoo. 

– Täällä on kaikki mitä tarvitsen tässä hetkessä.

Lari Hagg Aurolahti webLari Häggille OfficeX sisältää kaikki peruspalvelut, mitä hän tarvitsee työssään.

OfficeX:n sijainti on Häggin näkökulmasta ihanteellinen, sillä noin kahdeksan kilometrin mittainen työmatka taittuu kesät talvet pyörällä ja tuo päivään tärkeän annoksen hyötyliikuntaa.
– Valmistautuminen ja ajatusten siirtäminen työpäivään alkaa jo työmatkalla pyörän selässä. Saan siinä samalla arkiliikuntaa, joka muuten jäisi toimistotyössä hyvin vähälle, hän kertoo.

Työmatkahyötyjen lisäksi Hägg nauttii OfficeX:n työergonomiasta. 
– Täällä on sähköpöydät, hyvä ilmanlaatu ja hyvät työskentelytilat. Ergonominen työtuolikin löytyy, Hägg kiittelee, vaikka tekeekin mieluusti töitä seisaallaan.

Toistaiseksi Hägg on Aurolahden ainoa työntekijä Jyväskylässä. Suunnitelmissa on kuitenkin kasvattaa asiakaskuntaa ja palkata uusia työntekijöitä. 
– Kasvuvaiheessa tarvitsemme todennäköisesti käyttöömme oman parin hengen työskentelytilan, jossa voi rauhassa perehdyttää uusia työntekijöitä ja keskustella myös asiakastöistä, hän pohtii.

Liikkuvan työntekijän tukikohta

Ville Paakkonen työskentelee Fortumin tytäryhtiössä TGS Finland Oy:ssä, joka tarjoaa voimalaitoksille turbiineiden ja generaattoreiden huolto- ja kunnossapitopalveluita. Yritys työllistää kaikkiaan noin 160 henkilöä eri puolilla Suomea, Ruotsia ja Saksaa.
 
Turbiiniprojektitoimintaa johtavan Paakkosen työ on luonteeltaan hyvin liikkuvaista. Silloin kun Paakkonen ei ole kohdekäynnillä, hän useimmiten suuntaa tukikohtaansa OfficeX:lle, joka on tarjonnut tilat hänelle ja kollega Janne Suhoselle nyt puolen vuoden ajan.
 Ville Paakkonen TGS web

Fortumin tytäryhtiössä TGS:ssä työskentelevä Ville Paakkonen ja hänen kollegansa löysivät coworking-tiloista itselleen sopivan ratkaisun.

Tarve omiin toimistotiloihin oli vähentynyt vuosien aikana monestakin syystä – luonnollisesti myös korona-ajan myötä. Ennen OfficeX:ää TGS Finlandilla oli noin 200 neliön tilat Seppälänkankaalla.
– Työskentely yksin isossa kiinteistössä ei tuntunut omalta. Olen sosiaalinen luonne ja kaipaan ympärilleni muita ihmisiä, Paakkonen taustoittaa.
 
Huomattavasti pienempi, mutta yrityksen tarpeisiin sopiva ratkaisu löytyi Grafilasta. Paakkosella ja Suhosella on käytössään oma noin 10 m2:n lasikuutio.
– OfficeX täyttää meidän kriteerit. Täältä löytyy kaikki nettiyhteydestä ja tulostinpalveluista neukkareihin ja kuntosaliin. Kahvihuone on todella hyvä. Palveluihin nähden OfficeX:n hinnoittelu on mielestäni edullinen, Paakkonen kehuu.
 
Tulevaisuudessa TGS:llä voi olla tarve hieman isompiin tiloihin eli omaan toimistoon.
– Coworking-tilasta käsin on helppo pitää silmät auki ja seurata, jos täällä vapautuu isompi tila. Mutta toistaiseksi on pärjätty hyvin nykyratkaisulla, Paakkonen summaa.

 
Esittelemme syksyn aikana Jyväskylässä olevia yhteiskäyttötiloja ja niiden asiakkaita. 

Teksti: Annukka Ollitervo 
Kuvat: Janne Ukkonen 

Tutustu muihin artikkeleihin