Siirry suoraan sisältöön

Kauppakatu täyttyi askelista vappuna

Jalankulkijoita kävelykadulla
Jalankulkijoita kävelykadulla

BSJKL_art.1Jyväskylän Kauppakadun vilkkaimmassa kohdassa, Kompassi-risteyksessä, kuljettiin huhtikuun aikana jalkaisin lähes puoli miljoonaa kertaa.

Vuorokausikohtainen keskiarvo asettuu yli 16 000 jalankulkijaan. Vilkkain vuorokausi oli vapunaatto, jolloin Kauppakatua pitkin kuljettiin yli 34 000 kertaa.

”Vappuna kansa oli todella liikkeellä myös aattoa edeltävänä perjantaina ja sitten vapunpäivänä. Kumpanakin päivänä Kompassin kautta kuljettiin yli 20 000 kertaa”, kaupungin elinkeinoyksikön projektipäällikkö Janne Viitamies sanoo.

Jyväskylän Yliopiston käynnistämä Kompassi-risteyksen kulkijalaskenta alkoi viime vuoden lopulla, joten alkuvuoden vertailuluvut puuttuvat. Kulkijamäärä on todennäköisesti kuitenkin kasvanut vuoden takaiseen verrattuna nyt kun koronarajoitukset on poistettu. Laskennan ylläpidosta vastaa Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö.

Huhtikuun kävijämäärä kasvoi myös ydinkeskustan kauppakeskuksissa. Yksittäisissä kauppakeskuksissa saavutettiin jopa 35 prosentin kasvu edellisen vuoden huhtikuuhun verrattuna.

”Ne kauppakeskukset, joissa palveltiin asiakkaita vappuna, kertovat hyvistä asiakas- ja myyntimääristä”, sanoo Viitamies.

Kauppakadun kulkija-analyysi osoittaa, että pandemian synkin varjo väistyy ydinkeskustan yltä.

Kaupunki uskoo, että myönteinen vire vauhdittaa ydinkeskustan palveluiden kysynnän pitkäaikaiseen kasvuun, kun keskustan kehittämisessä edetään.

Tutustu muihin artikkeleihin