Siirry suoraan sisältöön

Kankaan Suvannon arkkitehtuurikilpailun kilpailuehdotuksista voi antaa palautetta

Ilmakuva Jyväskylän Kankaan pohjoisesta asuinalueesta
Ilmakuva Jyväskylän Kankaan pohjoisesta asuinalueesta

Ilmanäkymäkuva Kankaan Suvannon alueesta

Jyväskylän kaupunki ja Kankaan kehitysyhtiö järjestivät yleisen arkkitehtuurikilpailun Kankaan pohjoisen asuinalueen suunnitelmasta viime syksynä. Kilpailuaika oli 15.10.2021-14.1.2022. Kilpailuun saapui 28 ehdotusta, joista tuomaristo hyväksyi arvosteluun 25 kpl. Kilpailuehdotuksiin voi tutustua kilpailun verkkosivuilla.

Kevättalvella 2022 palkintolautakunta valitsee kilpailuehdotuksista voittajan, jonka ideoita ja ratkaisuja tarkentaen laaditaan alueen asemakaava ja rakennetaan viihtyisä asuinalue noin 450–550 tulevalle Kankaan asukkaalle. Kilpailutehtävänä oli suunnitella laadukas ja viihtyisä asuinalue Tourujoen rannalle kulttuurihistoriallisesti arvokkaan entisen paperitehtaan pohjoispuolelle. Tehtävänantoon kuului vehreän ja sään ääri-ilmiöt huomioivan asuinympäristön suunnittelua kaupunki- ja maisema-arkkitehtuurin keinoin. 

Kaikille alueen suunnittelusta kiinnostuneille halutaan antaa mahdollisuus kommentoida kilpailutöitä ennen kilpailun ratkeamista. Verkkosivujen kautta annettu palaute välitetään tiedoksi kilpailun palkintolautakunnalle. Kysely on auki 31.1.-14.2.2022. Kyselyn tulokset ovat myös keväällä 2022 käynnistyvän Suvannon asemakaavamuutoksen lähtötietona.

Vastaa kyselyyn

Kilpailun verkkosivut löytyvät täältä.

Lisätiedot:
Virva Hannula, kaavoitusarkkitehti, Jyväskylän kaupunki p. 050 312 5286, virva.hannula@jyvaskyla.fi
Kaisa Hirvaskoski-Leinonen, projektipäällikkö, Jyväskylän Kangas, Jyväskylän kaupunki p. 046 920 0971, kaisa.hirvaskoski-leinonen@jyvaskyla.fi

Kankaan Suvannon yleisen arkkitehtuurikilpailun järjestivät Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Kankaan kehitysyhtiön kanssa. Kehitysyhtiön osakkaita ovat Skanska Talonrakennus Oy, YIT Suomi Oy ja Jyväs-Parkki Oy. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn ja Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARKin kanssa. 

 

 

Tutustu muihin artikkeleihin