Siirry suoraan sisältöön

Jyväskylän Seppälänkangas kasvaa – paraatipaikka vielä vapaana

Seppälänkankaan yritysalue
Seppälänkankaan yritysalue

Jyväskylästä koilliseen päin kasvava vireä Seppälänkankaan yritysalue vetää puoleensa monipuolisesti eri alojen yrityksiä. Vaikka kasvu ja kauppa on ollut vilkasta, muutama vapaa tontti odottaa vielä sijoittujaa. Yksi alueelle sijoittuneista yrityksistä on JKT-Vuokratrukit Oy, joka arvostaa erityisesti lähellä sijaitsevaa kumppaniverkostoa ja mahdollisuutta ympäristövastuulliseen toimintaan.

Seppälänkankaan yritysalue on kasvanut voimakkaasti viime vuosien aikana. Noin 10 minuutin ajomatkan päässä nelostieltä sijaitsevalla alueella on vielä vapaana muutamia tontteja. Jyväskylän kaupungin maankäyttöinsinööri Kirsi Kautola kertoo, että melkein kaikki tarjolla olevat tontit ovat tasattuja ja rakennusvalmiita. 

– Näissä rakennusvalmiissa tonteissa kaikissa on siis kunnallistekniikka eli vesi, viemäri ja sähkö tuotu tontin rajalle, hän tarkentaa.

Vieressä vireä yritysnaapurusto

Kahden puolen Laukaantietä sijoittuva Seppälänkangas on ollut vahvassa kasvussa viime vuosina. Seppälänkankaalta on lyhyt matka Seppälään ja keskustaan. Alueelle on sijoittunut monipuolisesti eri alojen paikallisia ja kansainvälisiä yrityksiä. 
– Uusia sijoittujia odottaa täällä vireä yritysnaapurusto, Jyväskylän kaupungin elinkeinopalveluiden projektipäällikkö Tanja Rönn lupaa. 

bsjkl-seppalankangas-1-1920x1080
Kuormaajantien liikenneympyrän vieressä sijaitseva Huletie 1:n tontti on yksi alueen näkyvimmistä ja suurimmista tonteista. Sen ohittaa yli 10 000 autoa vuorokaudessa. Noin 30 000 m2:n tontille voi sijoittaa alle 10 000 kerrosalaneliömetrin suuruisen moottoriajoneuvojen toimialaan kuuluvan vähittäiskaupan suuryksikön. Lisäksi alueelle saa sijoittaa moottoriajoneuvojen toimialaan kuuluvaa huoltotoimintaa sekä enintään 3 000 kerrosalaneliömetriä paljon tilaa vaativaa erikoistavarakauppaa. 

– Tontille sijoittuvasta kaupallisesta toiminnasta on rajattu pois vain päivittäistavarakauppa. Siihen sopii siis esimerkiksi moottoriajoneuvoliike, erikoistavarakauppa tai moottoriajoneuvojen huoltoon tai varaosiin liittyvää liiketoimintaa, Rönn kuvailee. 

Hän kertoo, että alueen kehittäminen jatkuu senkin jälkeen, kun nykyiset tontit on myyty tai vuokrattu loppuun.
– Läntinen yritysalue tulee todennäköisesti kasvamaan jossain vaiheessa, mikä vain vahvistaa Seppälänkankaan asemaa ja vetovoimaa.

Seppälänkankaalle viime vuosina sijoittuneita yrityksiä

  • Silvasti
  • Metronic
  • Lapin Kumi
  • Volvo Truck Center
  • Delete Finland
  • Hinausautokeskus
  • Komatsu Forest
  • MV Jäähdytys

 

Jarrussa painetaan täysillä

PP Heikkinen Jarru2 PP Heikkisen tilat sijaitsevat Seppälänkankaalla Jarrussa. Kuva: Anne Kalliola

Rakennuspalvelu PP Heikkisen pääasiallinen liiketoiminta on toimitilarakentaminen ja remontointi. Kun hyvää tulosta tehnyt yritys kasvoi muutama vuosi sitten ulos Vaajakoskella sijanneista tiloistaan, tuli ajankohtaiseksi katsella uutta yritystonttia.

Sopiva – itse asiassa kaksikin – löytyi Seppälänkankaalta Jarrusta, jonne PP Heikkinen rakensi yhdessä kiinteistöyhtiönsä kanssa uudet tilat sekä rakennuspalvelulle että potentiaalisille vuokralaisille.
– Katsoimme, että hyvällä sijainnilla olevalle alueelle kannattaa investoida, varsinkin kun oli tiedossa mahdollisia tilantarvitsijoita, yrittäjä Pasi Heikkinen taustoittaa.

Rakennusalan huonoista suhdanteista huolimatta PP Heikkisen tilauskanta on pysynyt hyvällä tasolla ja työmiehet kiireisinä. Tuoreinta kädenjälkeä edustavat Lapin Kumin tilat Kuormaajankaaren varrella.
– Valttejamme ovat laatu ja luotettavuus. Valtaosa tarjouspyynnöistä tulee suosittelujen kautta, Heikkinen kertoo.

Seppälänkangasta hän kehuu sijainniltaan hyväksi.
– Täältä on helppo asioida esimerkiksi Seppälään, missä moni kumppani sijaitsee. Myös tonteilla on rakennusoikeutta vähintäänkin riittävästi, hän kiittelee.


Keskiössä työturvallisuus ja ympäristövastuullisuus

Yksi Jarrun asukkaista on oululainen JKT-Vuokratrukit Oy, joka tarjoaa palveluja erityisesti teollisuuden tuottajille sekä heidän kumppaneilleen. JKT-Vuokratrukeilla oli tarve päästä lähemmäksi eteläsuomalaisia asiakkaitaan, joten 2021 se perusti toisen toimipisteen isojen pääväylien “risteykseen” – Jyväskylään.

Seppälänkangas valikoitui tukikohdaksi pitkälti kahdesta syystä: lähelle on sijoittunut useita yritykselle tärkeitä kumppaneita. Lisäksi tarjolla oli uudet ja yrityksen arvomaailmaan sopivat toimitilat rakennuspalvelu PP Heikkisen naapurina.
– Tärkeitä kumppaneita ovat esimerkiksi hydrauliikkaliikkeet ja varaosapalvelut, Vehon tarjoamat huoltopalvelut sekä alueelle juuri sijoittuneen Lapin Kumin rengaspalvelut. Myös Schenkerin terminaali sijaitsee kannaltamme sopivan matkan päässä Vaajakoskella, listaa JKT-Vuokratrukit Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Törmänen.

Toimitiloja eli ”verstasta” etsiessään Törmänen tutustui useampiin vapaisiin tiloihin, joista rakennuspalvelu PP Heikkinen osoittautui nappivalinnaksi.
– Meille kaikkein tärkein asia toimitiloja valittaessa on laadukkaat, ympäristöystävälliset ja työturvalliset toimitilat, Törmänen kertoo.

JKT-Vuokratrukit
Ympäristövaikutusten ja hiilijalanjäljen pienentäminen onnistuu nykyisissä tiloissa hyvin, sillä kiinteistössä on lämmitysjärjestelmänä maalämpö ja sähkö on uusiutuvaa vesivoimaa. Pihassa on esimerkillisesti järjestetty eri jätejakeiden keräys sekä jäteöljyn kierrätyssäiliö, jonne asiakaskäytössä olleiden koneiden jäteöljy kerätään. Lisäksi JKT-Vuokratrukit käyttää kulkuneuvoissaan uusiutuvaa dieseliä.

– Voimme tarjota asiakkaillemme avoimen pelikirjan, eli milloin vain todentaa ympäristökestävyyttä tukevat toimintatapamme, Törmänen sanoo.

Myös Seppälänkankaan palvelut ovat Törmäsen mukaan hyvällä tasolla. Ainoa asia, mitä hän vielä kaipaisi, on etäpiste työterveyspalveluille, jotta käyntiä varten ei tarvitsisi lähteä keskustaan.
–  Nyt kun Seppälänkangas kasvaa voimakkaasti niin ehkä tämä toteutuu jossain vaiheessa, hän pohtii.


Kiinnostuitko?  >> Tutustu vapaisiin yritystontteihin


Tutustu muihin artikkeleihin