Siirry suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki myönsi 30 paikalliselle yritykselle yrityspalvelusetelit kasvun ja kehittämisen edistämiseksi

Jyväskylän kaupunki myönsi 30 paikalliselle yritykselle yrityspalvelusetelit kasvun ja kehittämisen edistämiseksi

Jyväskyläläiset pk-yritykset ovat hakeneet Jyväskylän kaupungin yrityspalveluseteliä yrityksensä myynnin, markkinoinnin sekä viestinnän ja liiketoiminnan strategisen kehittämisen tukemiseen kevään 2023 yrityspalvelusetelikierroksella. Hakuaikana yrityspalveluseteliä haki 116 yritystä ja se myönnettiin 30 yritykselle. Haetuin kategoria oli jälleen myynti ja markkinointi sekä viestintä, johon kohdentui 59 % hakemuksista.

Yrityspalvelusetelihakemukset kävi läpi Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikön Business Jyväskylän asiantuntijaraati, joka pisteytti hakemukset ja arvioi ne keskenään käyttäen kriteereinä kannattavan liiketoiminnan edellytyksiä, yrityksen kilpailuetua ja kasvupotentiaalia sekä setelin käytön kohdentumista. Pisteytyksen perusteella seteli myönnettiin 30 yritykselle. Myönnetyistä seteleistä 63 % kohdentui myynnin markkinoinnin ja viestinnän sekä 37 % yrityksen liiketoiminnan strategiseen kehittämiseen. 

Kehityskohteina liiketoimintastrategia, verkkokaupan kansainvälistäminen ja markkinoinnin automaatio

 -    Parhaiden hakemusten kehittämistarpeet kohdentuivat mm. kilpailija-analyysin ja liiketoimintastrategian laatimiseen, verkkokaupan kehittämiseen ja kansainvälistämiseen, markkinoinnin automaatioon sekä myyntistrategian kehittämiseen. Lisäksi digitalisaation hyödyntäminen myynnin ja markkinoinnin kehittämistoimenpiteissä näkyi edelleen yritysten hakemuksissa, kertoo palvelupäällikkö Risto Kovala Business Jyväskylästä.  

Myöntämispäätöksen yhteydessä yritykset saavat tarkemmat toimintaohjeet setelin käyttöönottamisesta. Yrityspalveluseteli on voimassa kuusi kuukautta myöntämishetkestä lähtien. Setelin saatuaan yritys valitsee kehittämistoiminnalleen palveluntuottajan sähköisestä portaalista. Hyväksyttyjä palveluntuottajia on portaalissa mukana yli 60 kappaletta. 

Yrityspalveluseteli on Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylän palvelu jyväskyläläisille kasvu- ja kehittämishaluisille yrityksille ja yrittäjille, joiden yrityksen kotipaikka on Jyväskylän kaupungissa. Yrityspalvelusetelillä kannustetaan yrityksiä hyödyntämään erilaisia asiantuntijapalveluita ja kehittämään toimintaansa systemaattisesti. Vuoden 2023 yrityspalveluseteliä myönnetään yhteensä noin 120 000 euron arvosta. Yrityspalveluseteli on suuruudeltaan 5000 euroa. Setelissä on 20 %:n omavastuu. 

Yrityspalveluseteli myönnettiin seuraaville yrityksille:
 
Adafy Oy
Art Food Heaven Oy
Ceili Oy
Exen esports Oy
Fennoscandic Simulation Systems Oy
Heli Mäkiranta Design Oy
Hienoopeliä Oy
HTH-Coaching Oy
Jamix Oy
Jyväs-Optiikka Oy
Kari Vehniäinen Racing Oy
Lumi Proline Oy
Magister Solutions Oy
Mastos Oy
Melli EcoDesign Oy
Mikan & Anssin Autohuolto Oy
On-Time Research Solutions Oy
Oppiko Oy
PBE Performance Ltd Oy
Pengon Oy
Puusepänliike Astikainen Ay
Showell Oy
Sodagate Oy
Stafix Oy
Teeleidi Oy
Te?ted Oy
TNNet Oy
Traitspotter Oy
Vamos Natural Finland Oy
WeSolve Oy

Lisätiedot: 
Risto Kovala, palvelupäällikkö, Jyväskylän kaupunki, p. 050 365 0012, risto.kovala@jyvaskyla.fi  

Lisätietoa yrityspalvelusetelistä löydät verkkosivuiltamme.


Tutustu muihin artikkeleihin