Siirry suoraan sisältöön

Jyväskyläläiset pk-yritykset haluavat kehittyä ja kasvaa - Jyväskylän kaupungin yrityspalvelusetelit myönnetty

Black white graphic in room with screens
Black white graphic in room with screens

Black white graphic in room with screensJyväskyläläiset pk-yritykset ovat hakeneet Jyväskylän kaupungin yrityspalveluseteliä yrityksensä myynnin, markkinoinnin, strategian ja johtamisen tai kansainvälistymisen tukemiseen syksyn 2019 yrityspalvelusetelikierroksella. Syksyn haussa yrityspalveluseteliä haki 150 yritystä ja se myönnettiin 38 yritykselle. Haetuin kategoria oli edelleen myynti ja markkinointi, jopa 81% hakemuksista kohdentui yrityksen myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen.  

Hakemukset kävi läpi elinkeinoyksikön asiantuntijaraati, joka pisteytti hakemukset ja arvioi ne keskenään käyttäen kriteereinä setelin tarvetta, yrityksen kasvupotentiaalia ja setelin käytön kohdentumista. Pisteytyksen perusteella kymmenelle parhaan hakemuksen tehneelle yritykselle myönnettiin yrityspalveluseteli suoraan. Vähimmäispistemäärän rajan ylittäneet (yli 50% maksimipisteistä) hakemukset osallistuivat arvontaan, jonka tuloksena valittiin loput yrityspalvelusetelin saajat. 

Yrityspalvelusetelihakemuksia tuli 150 kappaletta ja seteli myönnettiin 38 yritykselle. Myönnetyistä seteleistä 84% kohdentui myynnin ja markkinoinnin, 8% strategian ja johtamisen sekä 8% kansainvälistymisen kehittämiseen.

Kehityskohteina palvelujen konseptointi, markkinoinnin automaatio ja digitalisaatio

- Parhaiden hakemusten kehittämistarpeet kohdentuivat muun muassa palvelujen konseptointiin ja palvelumuotoiluun, brändin ja viestinnän kansainvälistämiseen, markkinoinnin automaatioon sekä myyntistrategian kehittämiseen. Lisäksi digitalisaation hyödyntäminen erityisesti myynnin ja markkinoinnin kehittämistoimenpiteissä näkyi entistä paremmin yritysten hakemuksissa, kertoo yrityspalvelupäällikkö Risto Kovala.

Kaikille hakemuksen lähettäneille yrityksille ilmoitetaan setelin myöntämisestä. Myöntämispäätöksen yhteydessä yritykset saavat tarkemmat toimintaohjeet setelin käyttöönottamisesta. Yrityspalveluseteli on voimassa kuusi kuukautta myöntämishetkestä lähtien. Setelin saatuaan yritys valitsee kehittämistoiminnalleen palveluntuottajan sähköisestä palse.fi -palvelutuottaja-järjestelmästäHyväksyttyjä palveluntuottajia on palse.fi portaalissa mukana lähes 80. Lisäksi kartoitetaan palveluntuottajien kokemuksia yrityspalvelusetelistä, hakuprosessista sekä ideoita mahdollisiin uusiin yrityspalveluseteli kategorioihin.  

Yrityspalveluseteli on Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylän palvelu jyväskyläläisille kasvu- ja kehittämishaluisille yrityksille ja yrittäjille, joiden yritys tai toimipaikka sijaitsee Jyväskylän kaupungin alueella. Yrityspalvelusetelillä kannustetaan yrityksiä hyödyntämään erilaisia asiantuntijapalveluita ja kehittämään toimintaansa systemaattisesti. Syksyn 2019 yrityspalveluseteliä myönnetään yhteensä noin 150 000 euron arvosta. Yrityspalveluseteli on suuruudeltaan 5.000 euroa. Seteleissä on 20 %:n omavastuu.   

Yrityspalveluseteli-yhteenveto-syksy2019Yrityspalveluseteli myönnetään seuraaville yrityksille:  

TOP 10 parasta hakemusta tehneet yritykset (aakkosjärjestyksessä)

 1. Aitio Finland Oy
 2. Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylä OY
 3. Ceriffi Oy
 4. Emäpitäjän anniskeluravintolat Oy
 5. Hautauspalvelu eHautaus Oy
 6. Info Finland Oy
 7. Myynti ja Mainos Reinikanen Oy
 8. Sekvenssi
 9. Sesonkia Oy
 10. TNNet Oy

Arvotut setelin saajat (aakkosjärjestyksessä)   

 1. Agmen Oy
 2. Aveon Advisors Oy
 3. Ceili Oy
 4. Creovo Oy
 5. Devecto Oy
 6. Fibion Oy
 7. Hyvinvoinnin suurlähettiläät Oy
 8. Ikikiva Oy
 9. Infomaatti Oy
 10. Ividea Oy
 11. KAK-Kuljetuspalvelu Oy
 12. Kumura Oy
 13. Lounas & Leivos Butik Oy
 14. Moonstone Productions Oy
 15. Muuntuva Oy
 16. On-Time Research Solutions Oy
 17. Pilpo Design
 18. Rohje
 19. Shareway
 20. Silvasti Software Oy
 21. Streamize
 22. Suomen Saunarekka Oy
 23. Online Management Oy
 24. Tasoitetalo Oy
 25. Tilitalo Aaltonen Oy
 26. Uuni- ja tarvikemyynti Matti Sirkka Oy
 27. Velvet Jyväskylä Oy
 28. Zaibatsu Interactive Oy

Tutustu muihin artikkeleihin