Siirry suoraan sisältöön

International Venture Academy tarjoaa startupeille oivalluksia kasvuun ja rahoituksen hakemiseen

International Venture Academy tarjoaa startupeille oivalluksia kasvuun ja rahoituksen hakemiseen

International Venture Academy Bootcamp järjestetään 4.–7. kesäkuuta Jyväskylän Yritystehtaalla. Osallistujat ovat kehuneet ohjelman hyvää ryhmähenkeä ja erinomaisia mentoreita, joiden avulla monet yritykset ovat terävöittäneen kasvusuunnitelmiaan ja hissipuheitaan. Ohjelman haku on nyt auki!

International Venture Academy (IVA) on sijoittajaohjelma innovatiivisille ja kasvuhaluisille startup- ja scaleup-yrityksille. Ohjelman päätavoitteena on auttaa osallistujia parantamaan rahoitusvalmiuttaan. Tänä vuonna ohjelmaan haetaan erityisesti kestävän kehityksen ja hiilineutraalien materiaalien ja energian hyödyntämiseen keskittyviä yrityksiä sekä yrityksiä, jotka tarjoavat kyberturvallisia terveysteknologian ja hyvinvointialan ratkaisuja ja tekoälypohjaisia urheiluteknologian tuotteiden ja palveluiden tarjoajia. 

- Palautteen perusteella ohjelma antaa yrityksille paremmat valmiudet kansainvälistymiseen ja rahoituksen hakemiseen, sanoo ohjelmapäällikkö Nina Rautiainen ja toteaa, että kahden viime vuoden aikana ohjelmien NPS-luku (suositteluhalukkuus) ovat olleet täydet 100.

Ohjelma vauhditti ONIT Sportin kansainvälistymistä

Yksi IVA-ohjelmaan osallistuneista yrityksistä on ONIT Sport, joka keskittyy lasten ja nuorten henkisiin taitoihin. IVA-ohjelman jälkeen yritys pääsi esittelemään liikeideansa Jyväskylä Business Rally Investor Day -tapahtumaan. 

ONIT Sportin toimitusjohtaja Laura Andelin on antaa kiitosta IVA-mentoreille ja muille osallistujille. Andelinin mukaan IVA-viikko on ollut silmiä avaava kokemus ja auttanut ymmärtämään, miltä oma tuote näyttää kansainvälisten sijoittajien silmin.

- Meillä suomalaisilla on usein tapana edetä hitaasti ja varovasti. Olen saanut valtavasti rohkaisua siihen, että meillä on osaamista ja hyvä tuote, jonka kanssa voimme rohkeasti lähteä kansainvälisille markkinoille, Andelin iloitsee.

investor-day-2023-jyvaskyla-hires-srgb-3492-1
ONIT Sport osallistui Business Rally Investor Day -tapahtumaan viime elokuussa.

Andelinin mukaan olisi hyvä, jos IVA-ohjelmaan osallistuvilla startup-yrityksillä olisi jo hieman kokemusta kansainvälisiltä markkinoilta sekä aito halu kansainvälistyä. Bootcamp-viikon aikana Andelin sai myös arvokasta tietoa, jonka pohjalta ONIT Sportille laadittiin uusi go-to-market-suunnitelma.

IVA-ohjelman ja Business Rally -tapahtuman kautta yritys sai myös arvokkaita verkostoja kansainvälisille kentille. Tällä hetkellä ONIT Sport tekee yhteistyötä LALIGAn kanssa tukeakseen nuorten urheilijoiden henkistä hyvinvointia sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Lue lisää ONIT Sportin ja LALIGAn yhteistyöstä.

Ohjelman alumni Neuwo AI sertifioitiin turvalliseksi tekoäly-yritykseksi

Neuwo AI:lle on äskettäin myönnetty EuropIA-sertifikaatti, jonka päätavoitteena on tuoda turvallisuutta, avoimuutta ja luottamusta tekoälyn digitalisointiin yhteiskunnassamme. Yritykselle sertifikaatti on tärkeä osoitus tekoälyn eettisiin käytäntöihin sitoutumisesta. 

- Voimme nyt kutsua itseämme eettiseksi yritykseksi, iloitsee Neuwon toimitusjohtaja Johannes Harju

- Laajan kyselylomakkeen avulla tekoälyämme arvioitiin usealta eri kulmalta, ja sen tulkittiin tekevän eettisiä päätöksiä sille syötetyn datan perusteella. Meille on erittäin tärkeää saada tällainen validoitu vahvistus, koska käsittelemme päivittäin valtavia määriä kaikkien saatavilla olevaa julkaistua dataa, hän jatkaa.

Neuwo AI on luonut kontekstuaalisen tekoälymoottorin sisällön luokitteluun ja bränditurvallisuuteen. Jyväskyläläisen yrityksen polku on edennyt harppauksin Jyväskylän Yritystehtaan hautomo-ohjelmasta, viime vuoden IVA-ohjelman ja Business Rally Investor Day -tapahtuman voitoista eteenpäin. 

Lue lisää Neuwo AI:n matkasta täältä.

investor_day_2023-jyvaskyla Harju Aartolahti

Arvokasta apua kasvun rahoitukseen ja kansainvälistymiseen

IVA-ohjelmassa kokeneiden kansainvälisten bisnesenkeleiden osaaminen ja asiantuntemus ovat startup-yritysten käytettävissä. Tavoitteena on pystyä viestimään viikon lopulla yrityksen "secret sauce”, jonka avulla sijoittajayleisö saadaan liikkeelle.

Lue lisää vuoden 2024 ohjelman mentoreista täältä

- Minua motivoi se, että voin auttaa startup-yrityksiä menestymään, sanoo Jean-Louis Brelet, IVA-ohjelman mentori Ranskasta.

Ohjelma kehittää monin tavoin rahoituksen saamiseksi tarvittavia taitoja. Liikeideat ja kasvusuunnitelmat käydään perusteellisesti läpi, ja hissipuheet hiotaan huolellisesti kuntoon. Valmentajat haastavat osallistujien ajattelutapaa ja auttavat näkemään asiat uusista näkökulmista.

- Mikä sinun innovaatiosi tarkalleen ottaen on? Oletko edes oikeilla markkinoilla? Mikä on go-to-market-strategiasi? Pystytkö helposti siteeraamaan yrityksesi avainlukuja? Nämä sinun tulee tietää ja osata kertoa, jotta voit vakuuttaa sijoittajat, Brelet sanoo.

- Kaikkien yritysten pitäisi kansainvälistyä, mutta kaikkialle ei tarvitse lähteä. On tärkeää tunnistaa itselle parhaiten sopivat markkinat. Ja tärkeintä on ymmärtää, että se, mikä toimii Suomessa, ei välttämättä toimi muualla, hän summaa. 


Mikä International Venture Academy ohjelma?

Jo viidettä kertaa järjestettävä sijoittajaohjelma kasvuhaluisille yrityksille. Ohjelman järjestää Jyväskylän kaupungin elinkeinopalvelut yhteistyössä Entrepreneu Avenuen ja Yritystehtaan kanssa. 

Neljän päivän aikana mentorit työskentelevät tiiviisti yritysten kanssa jopa kymmenen tuntia päivässä. Viikon loppuun mennessä yrittäjät ovat hioneet kasvusuunnitelmansa, osaavat myydä tuotteensa tai palvelunsa ja pystyvät artikuloimaan yrityksensä tarinan ja liiketoimintamallin vakuuttavasti ja innostavasti. Bootcamp-viikko huipentuu viimeisenä päivänä International Venture Academy -pitchausfinaaliin, jonne kutsutaan joukko kotimaisia sijoittajia mukaan. 

International Venture Academy Bootcamp -viikko järjestetään 4.-7.6. ja vaatii osallistujilta ajallista sitoutumista ohjelmaan. Muuten ohjelma on maksuton. Mukaan valitaan 8-10 yritystä. 

Hakuaika International Venture Academy -ohjelmaan on auki 6.5. saakka. Lue lisää ja hae mukaan!

Ohjelma on osa Jyväskylän liikunnan-, terveyden edistämisen ja hyvinvoinnin HHub-ekosysteemiä. Tavoitteenamme on vauhdittaa uusien innovaatioiden syntyä, kasvuliiketoimintaa ja luoda positiivisia vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin. Innovaatioekosysteemityö perustuu Jyväskylän kaupungin ja TEM:in väliseen sopimukseen ja työtä rahoittaa Keski-Suomen liitto (EAKR). 

Läpinäkyvä, LTH ja UT (Koord., TKI, DALI, KV) (1)

 

Tutustu muihin artikkeleihin