Siirry suoraan sisältöön

Vuoden 2022 Alvari-tunnustus Spinnovalle, Yrittäjyyden edistäjä -tunnustus Risto Kovalalle

Vuoden 2022 Alvari-tunnustus Spinnovalle, Yrittäjyyden edistäjä -tunnustus Risto Kovalalle

Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän Nuorkauppakamari ry jakoivat koronavuosien jälkeen jälleen Alvari-tunnustuksen. Lisäksi yrittäjäjärjestöt luovuttivat Yrittäjyyden edistäjä -tunnustuksen.

Vuoden 2022 Alvari-tunnustus Spinnova Oyj:lle

Vuoden 2022 Alvari-tunnustus luovutettiin Spinnova Oyj:lle. Perusteluissa todettiin, että Spinnova Oyj on ponnistanut startup-yrityksestä maailman kartalle tuotteella, joka mahdollistaa ympäristöystävällisemmän tavan valmistaa tekstiilikuituja. Spinnovan liikeidea ja uudenlaisen tekstiilikuidun tuotantotapa vaikuttavat positiivisesti yhteiskuntaamme. Spinnovan ainutlaatuinen innovaatio sekä vastuullinen toiminta tekevät Jyväskylää niin kansallisesti kuin kansainvälisesti tunnetuksi.

Palkinnon vastaanotti Spinnovalta Juha Salmela. Hänen mukaansa Jyväskylä on tällä hetkellä jopa maailman paras paikka Spinnovan kaltaiselle yritykselle tehdä innovaatio- ja kehitystyötä. Avainasemassa ovat toimivat verkostot, jossa yhdistyy paikallisten yritysten, oppilaitosten ja julkisen sektorin osaaminen. Jyväskylästä löytyy lisäksi maailmanluokan osaajia kasvavan ja kansainvälistyvän yrityksen tarpeisiin – ja jos ei löydy, kaupungin vetovoima on kunnossa, joten osaajia voidaan kaupunkiin houkutella kauempaakin.

Tunnustus myönnettiin Jyväskylän Nuorkauppakamari ry:n ja Jyväskylän kaupungin yhteistyönä. Palkinnon myöntämisperusteiden mukaisesti tunnustus voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt Jyväskylän elinkeinoelämää ja tehnyt kaupunkia tunnetuksi Suomessa ja kansainvälisesti. Ensimmäisen Alvari-tunnustuksen sai matkailupäällikkö Risto Reivi. Edellisen, vuoden 2018 tunnustuksen, sai Crazy Town Oy:n toimitusjohtaja Mikko Markkanen. Koronan vuoksi palkintoa ei ole jaettu kolmeen vuoteen.

Muita tunnustuksen saajia ovat olleet mm. ralliautoilija Mikko Hirvonen, Kasvun Roihu Oy, Seminaarinmäen Mieslaulajat eli Semmarit, ralliautoilija Tommi Mäkinen, kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, maaherra Kalevi Kivistö, professori Lea Pulkkinen, professori Pekka Neittaanmäki, toimitusjohtaja Ritva Nirkkonen, toimitusjohtaja Matti Häll, yrittäjä Sami Penttilä/Penaudio Oy, JYP, Tiimiakatemia/Partus Oy, rallilegenda Simo Lampinen, Jelmu ry, Nordic Business Forum ja sarjayrittäjä Lennu Keinänen.


Vuoden Yrittäjyyden edistäjä -tunnustus Risto Kovalalle

yrittajyyden_edistaja_kovalaVuoden Yrittäjyyden edistäjä -tunnustus myönnettiin Risto Kovalalle. Kovala työskentelee Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikön eli Business Jyväskylän yrityspalvelupäällikkönä.

Jyväskylän, Jyvässeudun ja Korpilahden yrittäjäyhdistysten tunnustus myönnetään vuosittain yksityishenkilölle tai yhteisölle, joka on omassa työssään tai toiminnassaan merkittävästi edistänyt myönteisen yrittäjyysilmapiirin kehittymistä tai parantanut yrittäjien menestymisen mahdollisuuksia Jyväskylässä. Perusteluissaan yrittäjäyhdistykset kiittivät Kovalaa mm. kyvystä ja halusta ratkoa yritysten ongelmia tarvittaessa nopeallakin aikataululla yrittäjien arjen kiireiden keskellä.

Kovala totesi kiitospuheenvuorossaan arvostavansa palkintoa suuresti siksi, että sen takana olivat nimenomaan alueen yritykset. Kovala lupasi, että jatkossakin puhelimeen vastataan aina ja kaupunki jatkaa laaja-alaista työtään yrittäjien kasvun ja toimintaedellytysten tukemiseksi.

Yrittäjyyden edistäjä -tunnustus on myönnetty vuodesta 2013 lähtien.

Tutustu muihin artikkeleihin