Siirry suoraan sisältöön

Ryhdy ympäristövastuullisuus-kumppaniksi

Pariskunta ulkoiluttaa koiraa lammen rannalla
Pariskunta ulkoiluttaa koiraa lammen rannalla

BSJKL_art.16Keski-Suomen yritysten ympäristövastuullisuusverkosto YmpyräKS on lanseerannut Ympäristövastuullisuuskumppanuuden. Ympäristövastuulliskumppanuus on matalan kynnyksen maksuton sitoumus, jolla yritys, kunta, järjestö tai muu organisaatio voi osoittaa kehittävänsä ympäristövastuullisempia toimintatapoja.

Ympäristövastuullisuus tarkoittaa pyrkimystä toimia ympäristön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla oman toimintaympäristön tarjoamien mahdollisuuksien mukaan. Ympäristövastuullisuuskumppanuus on luotu tarjoamaan helppo tapa päästä alkuun systemaattisessa ympäristövastuullisuustyössä ja kertomaan organisaation vastuullisuusteoista.

Organisaatiot, jotka sitoutuvat ympäristövastuullisuuskumppanuuteen, saavat esittelyn YmpyräKS-verkoston nettisivuille, Ympäristövastuullisuuskumppanuus-logon käyttöönsä ja vertaistukea muilta kumppanuuteen sitoutuneilta organisaatioilta. Ympäristövastuullisuuskumppanuuteen sitoutuneiden yritysten verkosto toimii avoimen YmpyräKS-verkoston alla.

Ympäristövastuullisuuskumppaniksi pääsee mukaan täyttämällä sitoutumislomakkeen, jossa määritellään tavoitteet, joilla organisaatio edistää ympäristövastuullista toimintaa. Lomakkeelle on kirjattu tavoite-ehdotuksia, mutta organisaatio voi määritellä tavoitteet myös itse organisaation tarpeiden ja toiminnan mukaan. Tavoitteita voi pohtia myös yhdessä YmpyräKS-verkoston edustajan kanssa käytävässä alkukartoituskeskustelussa.

Ympäristövastuullisuuskumppanit edistävät itse määrittämiään tavoitteita ja raportoivat edistymisestä kerran vuodessa yksinkertaisella lomakkeella. Organisaatiot sitoutuvat lisäksi asettamaan uusia tavoitteita toteutuneiden tavoitteiden tilalle.

Tutustu ja täytä sitoumuslomake
YmpyräKS-verkostoa pyörittävät Keski-Suomen liitto, Business Jyväskylä, Business Äänekoski, Yrityskiihdyttämö BioPaavo, Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen kauppakamari, Keski-Suomen yrittäjät ja Viitasaaren kaupunki.

Tutustu muihin artikkeleihin