Siirry suoraan sisältöön

Rallit tuo mukanaan sadat kutsuvieraat ja tuhannet matkailijat Jyväskylään

Rallit tuo mukanaan sadat kutsuvieraat ja tuhannet matkailijat Jyväskylään
Suuret kansainväliset tapahtumat, kuten Secto Rally Finland, toimivat erinomaisena alustana erilaisille bisnes- ja kutsuvierastapahtumille. Rallien yhteydessä järjestetään jo perinteiseksi muodostunut Jyväskylä Business Rally -tapahtumakokonaisuus, joka tuo noin 350 yrityselämän vaikuttajaa, päättäjää ja sijoittajaa Jyväskylään ralliviikon aikana. Matkailun näkövinkkelistä ralliviikonloppu näyttää erinomaiselta ja kaupunkiin sekä lähialueelle onkin saapumassa jälleen kymmeniätuhansia rallivieraita. Erilaisia kutsuvierastapaamisia järjestetään mm. kyberturvallisuuden, liikunnan ja hyvinvoinnin sekä matkailun teemojen ympärillä.
 
- Rallit ja sen ympärille rakennetut oheistapahtumat tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kutsua yhteistyökumppaneitamme Jyväskylään keskustelemaan kaupungin kannalta keskeisistä kehittämisteemoista. Toivotamme kaikki rallivieraat lämpimästi tervetulleeksi kaupunkiimme, iloitsee kaupungin viestintäjohtaja Emmi Palokangas.

Startup-yritykset tavoittelevat rahoitusta Investor Day -tapahtumassa torstaina

Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylän 3.8. järjestämässä Jyväskylä Business Rally Investor Day’ssa kasvuyritykset esittelevät liiketoimintaansa kotimaisille ja kansainvälisille sijoittajille, ja tavoittelevat rahoitusta yritysideoilleen. Mukaan on valittu kahdeksan yritystä, joista neljä on jyväskyläläislähtöisiä. Yritykset pääsevät pitchaamaan yli 70 vieraalle, jonka jälkeen eurooppalaisen businessenkelijärjestö EBANin sijoittajista koostuva tuomaristo valitsee voittajan. Tapahtuma järjestetään nyt kahdeksannen kerran, ja se on laajentunut ja kansainvälistynyt vuosien mittaan.
 
Lavalle nousevat tänä vuonna seuraavat yritykset: Sparky, Jyväskylä, Precision Phage, Jyväskylä, Neuwo, Jyväskylä, ImpactOS by AskKauko, Helsinki, ACT Head Impact Tracker by NSII, Helsinki, ONIT Sport, Järvenpää, EAS Project, Tallin ja Evogenom, Jyväskylä.
 
Investor Day järjestetään yhteistyössä EBANin (European Business Angels Network), FiBANin (Finnish Business Angels Network) ja Jyväskylän Yritystehtaan kanssa.
 
- Jyväskylään kokoontuu erittäin mielenkiintoisia vierasryhmiä rallien aikaan, ja on ollut ilo huomata, että Jyväskylä Business Rally on houkutteleva tapahtuma myös startup-yrityksille ja sijoittajille kohdata Jyväskylässä. Kahdeksalla sijoitusvalmiilla yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet saada sijoittajia eri puolilta Eurooppaa vauhdittamaan kasvuaan, sanoo Business Rally Investor Dayn tapahtumapäällikkö Nina Rautiainen.
 
Laajentumista etsivien yritysten lisäksi Investor Day tarjoaa mielenkiintoisia puheenvuoroja sijoittajilta. Tämän vuoden pääpuhujina ovat Charles Sidman EBANista ja Liquido Venture -sijoitusyhtiön toimitusjohtaja Jonas Lundberg.

City Special Stage kokoaa eri sidosryhmät verkostoitumaan kaupungintalolle perjantaina

Jyväskylän kaupungintalolla järjestettävä verkostoitumistapahtuma City Special Stage järjestetään perjantaina 4.8. Ohjelmassa on asiantuntijapuheenvuoroja, alueen huippuosaamisen esittelyä, paikallisten yritysten esittelyständejä ja verkostoitumista.
 
Tilaisuus vastaa alueen yritysten toiveeseen järjestää yhteinen tapahtuma, johon yritykset voivat kutsua omia asiakkaitaan verkostoitumaan ja tutustumaan alueen huippuosaamiseen kansainvälisen suurtapahtuman yhteydessä. Palautteissa on noussut esiin se, että yritykset löytävät tapahtumasta uusia kumppanuuksia ja asiakkuuksia. Tilaisuutta odotetaan jo ennen kesälomia, kertoo City Special Stage -tapahtuman projektipäällikkö Piija Äijänen.

Liikunta- ja urheilujohdon ja –vaikuttajien verkostoitumistilaisuus järjestetään toista kertaa

Liikuntapääkaupunki Jyväskylä kokoaa myös liikunta- ja urheilujohdon valtakunnallista verkostoa Sport Special Stage -tapahtumaan perjantaina 4.8. Sataman Viiluun. Tilaisuuden tarkoituksena on tarjota verkostolle mahdollisuus keskusteluihin ja verkostoitumiseen sekä syventää toimijoiden yhteistyötä. Seminaarissa alustuspuheenvuoroja pitävät mm. tulevaisuustutkija Ilkka Halava, Suomen Olympiakomitean huippu-urheilujohtaja Matti Heikkinen, Samla Capital Oy:n hallituksen puheenjohtaja, olympiavoittaja Samppa Lajunen ja Laajavuoren projektipäällikkö, valmentaja Petter Kukkonen.
 
- Viimevuotisten hyvien kokemusten perusteella päätimme järjestää uudelleen liikunta- ja urheilujohdon ja -vaikuttajien verkostotapahtuman Jyväskylään. Saimme hyvää palautetta mahdollisuudesta verkostoitumiseen ja uusien yhteistyömahdollisuuksien rakentamiseen tapahtumassamme, kertoo liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal.

Matkailijoita saapumassa kaupunkiin runsain joukoin – taloudellinen vaikutus alueelle merkittävä

Matkailullisesti tämän vuoden rallien odotetaan houkuttelevan alueelle jälleen runsaasti sekä kotimaisia että kansainvälisiä matkailijoita.
 
- Secto Rally Finland on eittämättä yksi Jyväskylän ja Keski-Suomen matkailuvuoden kohokohdista ja samalla kansainvälisin vuosittain järjestettävä tapahtuma alueellamme. Viime vuonna toteutetun kävijätutkimuksen mukaan matkailijoiden jättämä välitön matkailutulo Jyväskylän seutukunnalle oli yli 17 miljoonaa euroa. Summasta noin kymmenesosa käytetään itse tapahtumassa ja loput kohdentuvat muuhun kulutukseen. Tämä on tietysti koko alueen matkailuelinkeinolle todella merkittävä asia, toteaa Keski-Suomen matkailun alueorganisaationa toimivan Visit Jyväskylä Regionin matkailujohtaja Susanne Rasmus.  
 
Majoituksen lisäksi rahaa käytetään esimerkiksi ravintolapalveluihin, ostoksiin, polttoaineeseen ja erilaisiin virkistys- ja kulttuuripalveluihin. Useimmin tapahtumaan saavutaan ystäväporukoissa, perheen tai kumppanin kanssa. Suurin osa vieraista myös yöpyy alueella joko maksullisessa majoituksessa tai ystävien ja tuttavien luona.
 
Maksullisen majoituksen kapasiteetti alueella on täyttynyt hyvää vauhtia. Valtaosa yöpyvistä vieraista tulee edelleen kotimaasta, mutta kansainvälisten matkailijoiden osuus nousee meillä rallien aikaan ja elokuussa selvästi muuta vuotta korkeammalle tasolle. Virallisten majoitustilastojemme ennusteiden mukaan meillä on mahdollisuus tänä vuonna myös kasvulukemiin kuluvan elokuun osalta ja tässä ralleilla on luonnollisesti merkittävä rooli, kertoo Rasmus.
 
Visit Jyväskylä Regionin matkailuneuvonta palvelee tänä vuonna rallivieraita kahdessa eri pisteessä: popup-infossa Jyväskylän Matkakeskuksessa ja tutussa Asemakadun Jyväskylä-infossa. Jälkimmäisestä saa näppärästi ostettua tänä vuonna myös rallipassit (Rally Pass, Biker's Pass ja Rookie Pass). Lisäksi matkailuvinkkejä saa keskustan ja Paviljongin kisakeskuksen alueella kiertävästä infopyörä Alvarista. Yleistä tietoa alueen matkailumahdollisuuksista ja muista rallien aikaisista oheispalveluista saa myös Visit Jyväskylä Regionin verkkosivuilta sekä sosiaalisen median kanavista.
 
Lisätiedot:
 
Emmi Palokangas, 050 312 5370, emmi.palokangas@jyvaskyla.fi
Nina Rautiainen, 050 413 7028 nina.rautiainen@jyvaskyla.fi
Piija Äijänen, 040 573 2066, piija.aijanen@jyvaskyla.fi  
Anna-Leena Sahindal, 050 324 9314, anna-leena.sahindal@jyvaskyla.fi  
Susanne Rasmus, 0400 885 786, susanne.rasmus@jyvaskyla.fi
 
Jyväskylä Business Rallyn Investor Dayn ja City Special Stagen ohjelmat löytyvät verkkosivuilta www.jyvaskylabusinessrally.fi.
 

Tutustu muihin artikkeleihin