Siirry suoraan sisältöön

Nammo Lapua Oy ja Jykia Oy ovat allekirjoittaneet 13.6. esisopimuksen uuden tuotantolaitoksen rakentamisesta Jyväskylään

Nammo Lapua Oy ja Jykia Oy ovat allekirjoittaneet 13.6. esisopimuksen uuden tuotantolaitoksen rakentamisesta Jyväskylään

Nammo Lapua Oy kasvattaa Suomessa 155mm kraanaatinkuorien valmistuskapasiteettia merkittävästi. Pääosa investoinnista kohdistuu kokonaan uuden tykistökranaatinkuoria valmistavaan tehtaaseen.

Uusi n. 7500m2 tehdas, jonka kokonaisbudjetti on 45me, rakennetaan Jyväskylän Seppälänkankaan teollisuusalueelle ja sen on määrä valmistua tuotantokäyttöön alkukesällä 2026. Uusi tehdas tulee työllistämään jatkossa 25-30 henkilöä. Investoinneista osa kohdistuu yhtiön Sastamalan toimipisteeseen, jossa valmistusprosesseja uusitaan ja kapasiteettia kasvatetaan. Sastamalaan yhtiö on parhaillaan tekemässä yli 10me edestä investointeja. Investoinnit lisäävät Sastamalassa henkilötarvetta noin 10-15 henkilöllä.

Jykia Oy valikoitui kiinteistön osalta yhteistyökumppaniksi, koska sillä oli tarjota kilpailukykyinen konsepti. Toisaalta valinnassa vaikutti myös se, että Nammo on rekrytoinut viimeisen kolmen vuoden aikana noin 70 henkilöä Keski-Suomessa ja henkilösaatavuus alueella on ollut hyvä.

- Toteutamme hankkeen kumppanuushankkeena, jossa Nammo on vuokralainen ja hankkeen kokonaisvastuu on Jykialla. Suunnittelun ohjausta teemme yhdessä ja yhteinen tavoite on löytää parhaat ratkaisut. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä näin merkittävässä hankkeessa, toteaa Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

- Olemme iloisia voidessamme tarjota Nammon uudelle tehtaalle houkuttelevan sijoittumispaikan Jyväskylässä sekä Jykian palveluita hankkeen toteuttamiseksi. Tytäryhtiöllämme Jykialla on vahva kokemus puolustusalan teollisten kiinteistöjen rakennuttamisesta, omistamisesta sekä ylläpidosta. Puolustusteollisuus on Jyväskylässä vahva painopistealue ja meiltä löytyy myös osaavaa työvoimaa Nammon tarpeisiin. Tämä investointi on hieno osoitus Jyväskylän vahvasta vetovoimasta, sanoo kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Nammo on kansainvälinen ilmailu- ja puolustusalan yritys, jonka pääkonttori on Norjassa. Yli 3 100 työntekijän, 27 tuotantolaitoksen ja 11 maassa toimiva Nammo on nykyään yksi maailman johtavista erikoisammusten ja rakettimoottorien toimittajista sekä sotilas- että siviiliasiakkaille. Yhtiö työllistää Suomessa noin 450 henkilöä.

Lisätietoja:

Nammo Lapua Oy

Raimo Helasmäki, toimitusjohtaja, p. 050 311 1070
Ilkka Heikkilä, paikallisjohtaja, p. 040 866 9145

Jykia Oy

Seija Takanen, toimitusjohtaja. p. 040 519 5732, seija.takanen@jykia.fi

Tutustu muihin artikkeleihin