Siirry suoraan sisältöön

Kestävään muotiin ja käsillä tekemiseen keskittyvä palvelukonsepti Neon studio aloitti toimintansa Jyväskylän keskustassa

Kestävään muotiin ja käsillä tekemiseen keskittyvä palvelukonsepti Neon studio aloitti toimintansa Jyväskylän keskustassa

Viime viikolla vietettiin Neon studion avajaisia Jyväskylän keskustassa avoimien ovien periaatteella. Tiloihin oli vapaa pääsy ja ohjelmassa oli muun muassa korupajaa, mahdollisuus käyttää vapaasti ompelukoneita ja tuunata vaatteita elektronista leikkuria apuna käyttäen. Avajaisviikon päätteeksi Neon studiolla järjestettiin lisäksi kutsuvierastilaisuus konseptin suunnittelussa mukana olleille.

Neon studion tilat sijaitsevat keskustassa Asemakadulla Happy Second -liikkeen alakerrassa. Tiloista löytyy muun muassa kuusi ompelupistettä ja yksi ammattilaisompelijan piste, jossa on teollisuusompelukone sekä pieniä ompelutarvikkeita tarpeesta riippuen 6-12 henkilölle.

- Avajaisviikon tunnelma ja vastaanotto on ollut tosi positiivista ja innostunutta. Toivoisimme, että ihmiset uskaltaisivat tulla vielä rohkeammin paikalle. Tänne voi tulla matalalla kynnyksellä ihan vain katselemaan ja tutustumaan. Vielä koko tämän viikon (22.4. asti) meidän ompelukoneet on ilmaiseksi käytettävissä ja apua ja ohjeistusta niiden käyttöön löytyy paikan päältä, kertoo Beda Räsänen Neon studiolta.

Neon studion tavoitteena on edistää vastuullista kuluttajuutta vaatteiden ja muodin saralla. Neon studion toiminnasta vastaa Tiimiakatemian Projektitoimisto Heiga, joka samalla kartoittaa millaisia liiketoiminnallisia mahdollisuuksia Jyväskylässä olisi kiertotalous ja kestävä muoti -aiheisille palveluille. Tällä hetkellä palveluita ovat muun muassa maksulliset illan mittaiset tekstiilikäsityöpajat ja useamman kerran kurssit, sekä tilankäytön kertamaksu ja kuukausijäsenyys.

Neon studio järjestää Kestävän muodin työpajojen lisäksi käsityöpiirejä non-profit-periaatteella. Neon studion tiloissa voi tiettyinä ajankohtina käydä myös itsenäisesti tuunaamassa vaatteita omin materiaalein.

Tutustu Neon studion toimintaan Neon studion omilla verkkosivuilla.

Neon studio on Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylän hankepilotti, jonka tarkoitus on edistää vastuullista kulutuskäyttäytymistä ja tutkia käsityöstudion liiketoiminnallisia edellytyksiä. Pilotti on osa Keski-Suomen liiton rahoittamaa Ydinkeskustojen kestävä tulevaisuus -hanketta. Konseptisuunnittelussa kumppaneina ovat toimineet vastuullisuusasiantuntija Anniina Nurmi ja muotoilutoimisto 2Loops, joka järjesti kaksi pilottityöpajaa maaliskuussa 2023, joissa kerättiin palautetta konseptin jatkokehitystä varten.

Lue lisää Ydinkeskustojen kestävä tulevaisuus -hankkeesta hankkeen omilta verkkosivuilta.

keski_suomen_liiton_logo

 

Tutustu muihin artikkeleihin