Siirry suoraan sisältöön

Kaupunki ja TE-toimisto auttavat yrityksiä ukrainalaisten työllistämisessä

Kaupunki ja TE-toimisto auttavat yrityksiä ukrainalaisten työllistämisessä

ylistonsilta_dronekuva_2017_ahMaahan saapuneet ukrainalaiset ovat ilmaisseet, että heillä on kiinnostus päästä töihin nopeasti. Jyväskylän kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut auttavat työllistymisessä keräämällä tietoa ukrainalaisia palkkaavista yrityksistä ja törmäyttämällä soveltuvat työnhakijat ja avoimet työpaikat yhteistyössä Keski-Suomen TE-toimiston kanssa.

Business Jyväskylän verkkosivuille on avattu infosivu, josta löytyy tietoa Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen TE-toimiston maksuttomista työllistämispalveluista ja hyödyllistä infoa ukrainalaisten maahanmuuttajien työllistämiseen liittyen. Sivuilla on myös nopeasti täytettävä ilmoituslomake, jonka kautta yritys voi kertoa kiinnostuksensa ukrainalaisten työllistämiseen ja työllistämiseen liittyvistä tarpeista. Business Jyväskylä vastaa tietojen keräämisestä ja toimittaa ne Keski-Suomen TE-toimistoon, joka koordinoi ukrainalaisten työllistymistä Keski-Suomen alueella. Ukrainalaisten rekrytoinneista kiinnostuneet yritykset voivat ilmoittautua suoraan myös TE-toimistoon.

- Käymme säännöllistä vuoropuhelua ukrainalaisten työllistämiseen liittyen eri tahojen kanssa ja on ollut alusta asti selvää, että meidän kannattaa tehdä asiassa organisaatiorajat ylittävää yhteistyötä. Keräämme ja välitämme tietoa myös muilla tavoin, kuin nyt avatun verkkosivun kautta. Olemme mukana esimerkiksi Keski-Suomen TE-toimiston käynnistämässä yrityskartoituksessa, jossa selvitetään yritysten halukkuutta rekrytoida ukrainalaista työvoimaa. Jyväskylässä sijaitsevien yritysten osalta kysely toteutetaan Jyväskylän kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelujen ja TE-toimiston yritysasiantuntijoiden kanssa yhteistyössä. Tietoja hyödynnetään ukrainalaisten työnvälityspalveluissa, kertoo yrityspalvelupäällikkö Risto Kovala Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylästä.

Kansainväliset työnhakijat ja paikalliset työnantajat saavat työllistämiseen tukea saman katon alta Jyväskylässä

Työnhakijat ja työnantajat saavat ohjausta ja tukea mm. työllistymisessä, työllistämisessä ja työn aloitusvaiheessa Jyväskylän kaupungin Maahanmuuttaneiden osaamiskeskus -hankkeesta (ESR). Osaamiskeskus auttaa Jyväskylän seudun mikro- ja pk-yrityksiä maahanmuuttaneiden työllistämisessä ja työyhteisöjen kulttuurienvälisen viestinnän kysymyksissä.

- Työnantajien maksuttomiin palveluihin kuuluu esimerkiksi neuvontaa maahanmuuttajataustaisen työntekijän löytämisessä ja palkkaamisessa, vieraskielisen työntekijän perehdyttämisohjausta, työntekijöiden suomen kielen valmennusta ja tuen saaminen työyhteisön kulttuurienväliseen vuorovaikutukseen, kertoo hankepäällikkö Päivi Ylinen Maahanmuuttaneiden osaamiskeskus -hankkeesta.

Ukrainalaisten työllistämiseen liittyvä infosivu ja ilmoituslomake löytyy osoitteesta: https://www.businessjyvaskyla.fi/tarjoa-toita-ukrainalaiselle

Tutustu muihin artikkeleihin