Siirry suoraan sisältöön

Jyväskylän elinvoimalupaus solmittu yrittäjäyhdistysten kanssa

Jyväskylän elinvoimalupaus solmittu yrittäjäyhdistysten kanssa

Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Yrittäjät, Jyvässeudun Yrittäjät sekä Korpilahden Yrittäjät ovat allekirjoittaneet elinvoimalupauksen kolmen vuoden ajalle (2024–2026). Elinvoimalupauksella kunta ja paikalliset yhdistykset sitoutuvat yhdessä edistämään yrittäjäystävällistä ilmapiiriä ja vahvistamaan Jyväskylän elinvoimaisuutta.

Jyväskylän kaupunginhallitus, Jyväskylän Yrittäjät, Jyvässeudun Yrittäjät sekä Korpilahden Yrittäjät ovat sopineet ja allekirjoittaneet elinvoimalupauksen vuosille 2024–2026. Lupauksella Jyväskylän kaupunki sitoutuu edistämään yrittäjäystävällistä ilmapiiriä, vahvistamaan elinvoimaisuutta sekä kehittämään kunnan veto- ja pitovoimaa. Elinvoimalupaukseen kirjattuja paikallisia painopistealueita ovat vuoropuhelu, viestintä ja asiantuntemuksen jakaminen, kasvun vauhdittaminen ja kaupungin vastuullinen elinvoima, yhteiset tapaamiset ja tapahtumat sekä kuntabarometrin tavoitteet 2024–2026. Painopisteiden etenemistä seurataan vuosittaisissa tapaamisissa, joissa kunnan edustajat ja yrittäjäyhdistykset kohtaavat.

Elinvoimalupaus-allekirjoitusJyväskylän elinvoimalupausta allekirjoittamassa Jari Parkkisenniemi, Timo Koivisto, Päivi Leminen ja Seppo Turunen.

"Elinvoimalupaukseen on koottu yhteisesti tunnistettuja tärkeitä painopistealueita ja konkreettisia toimenpiteitä, joiden avulla yhdessä yrittäjäjärjestöjen kanssa varmistamme, että Jyväskylän veto- ja pitovoima sekä yrittäjyyden edellytykset vahvistuvat Jyväskylässä. Yhteisillä tavoitteilla ja aktiivisella seurannalla voimme käytännössä parantaa yritysten toimintaedellytyksiä ja siten vahvistaa kunnan elinvoimaisuutta. On hyvä huomioida myös se, että elinvoimalupaus ja siinä mainittavat toimenpiteet koskettavat kaikkia jyväskyläläisiä yrityksiä, myös niitä yrityksiä, jotka eivät kuulu yrittäjäyhdistyksiin", toteaa Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Suomen Yrittäjät on esittänyt kunnille, että ne paikallisen yrittäjäyhdistyksen kanssa solmivat elinvoimalupauksen kuluvalle valtuustokaudelle. Lupauksella kunnat sitoutuvat yhdessä paikallisen yrittäjäyhdistyksen kanssa edistämään yrittäjäystävällistä ilmapiiriä, vahvistamaan elinvoimaisuutta sekä kehittämään kunnan veto- ja pitovoimaa.

"Viimeisimmän Suomen Yrittäjien Kuntabarometrin (2022) mukaan tärkeintä Jyväskylän alueen yrittäjille on vastausten mukaan se, että kunnan päätökset tehtäisiin yrityslähtöisesti. Myös yrityspalveluja ja elinkeinopolitiikan asemaa kunnassa pidettiin tärkeinä. Yrityspalveluista tärkeimmiksi koettiin muun muassa aloittavan yrityksen palvelut ja sujuvat lupapalvelut. Elinvoimalupaukseen kiteytettyjen sisältöihin keskittymällä pääsemme kehittämään asioita yhdessä ja vahvistamaan Jyväskylän elinvoimaa paikallisesti ja tukemaan myös yrittäjäystävällistä mainetta kaupungista ulospäin", sanoo alueen yrittäjäyhdistysten puolesta Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja Jari Parkkisenniemi.  

Jyväskylän elinvoimasopimus tukee Keski-Suomessa aiemmin koko maakuntaa koskevaa Keski-Suomen elinvoimalupausta, jonka allekirjoittajina ovat Gradia, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto, Keski-Suomen ELY-keskus, Keski-Suomen kansanedustajat, Keski-Suomen kauppakamari, Keski-Suomen liitto, Keski-Suomen Yrittäjät, MTK Keski-Suomi sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto.

Lue täältä Jyväskylän elinvoimalupaus 

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 336 2819
Jyväskylän Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Jari Parkkisenniemi, p. 050 355 5087
Jyvässeudun Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Leminen, p. 040 578 5873
Korpilahden Yrittäjien puheenjohtaja Seppo Turunen, p. 0400 245 537

Tutustu muihin artikkeleihin