Siirry suoraan sisältöön

Juhlatila Kankaan sydämessä

Juhlatila Kankaan sydämessä

Tiesitkö, että keskellä Kangasta, vanhan paperitehtaan tiloissa sijaitsee nykyisin uniikki juhlatila PK5? Lähes 100 vuotta vanhojen tiiliseinien ja kolmeen suuntaan aukeavien ikkunoiden takaa löytyy moderni ja monikäyttöinen tapahtumatila.

Kankaan lähiympäristössä lapsuutensa viettänyt yrittäjä Jorma Hyökyvaara luonnehtii itseään ihmiseksi, jonka “sydän sykkii rakennustaiteelle, rakentamiselle ja kauneudelle”. Kun Hyökyvaaralle tarjoutui tilaisuus hankkia Kankaan vanhan paperitehtaan entinen tekninen toimisto, hän tarttui mahdollisuuteen, vaikkei tarkkaa ajatusta tilan käyttötarkoituksesta vielä ollut.

– Ensin oli tila ja sitten tuli idea, kuvailee Hyökyvaara. 

Hänen edellinen projektinsa Kankaalla oli tehtaan entisen konttorirakennuksen Valkoisen talon täydellinen saneeraus toimistokäyttöön. 

Lue lisää Valkoisen talon asukkaasta Movyasta >> Suurten tarinoiden pieni yritys

jorma_hyokyvaara_pk5

PK5-tapahtumatilan omistaja Jorma Hyökyvaara.

Yli 30 vuotta rakennusalalla toimineelle Hyökyvaaralle on itsestään selvää kunnostaa ja remontoida itse omistamansa kiinteistöt. 
– PK5:n tila on rakennettu vuosina 1926-27. Rakennuksen julkisivu on suojeltu kaavalla, mutta sisäpuolelta kiinteistöä sai remontoida vastaamaan tämän päivän tarpeita, hän kertoo.

– Aika nopeasti päädyin siihen ajatukseen, että PK5:stä saa kehitettyä monipuolisen kokous- ja juhlatilan – sellaisen, mitä ei entuudestaan ole Kankaalla eikä vastaavaa oikeastaan missään Jyväskylän alueella, Hyökyvaara kehaisee.

Laaja, reilun vuoden kestänyt saneeraus toteutettiin yhteistyössä paikallisten rakennusalan yritysten ja toimittajien kanssa.


Tulossa terassi ja valaistuja taideteoksia


Tilauskäyttöön suunniteltu rustiikkinen PK5 sopii erityisesti 70–200 hengen tapahtumiin, esimerkiksi kokouksiin, perhejuhliin, yritystapahtumiin tai koulutuksiin. Tila avattiin täysin saneerattuna viime lokakuussa. 

pk5_019_web

PK5 soveltuu hyvin erilaisiin tilaisuuksiin. Valoa saadaan kolmeen suuntaan avautuvista isoista ikkunoista tai tila voidaan myös pimentää täysin. 


Muutamia kehityssuunnitelmia on vielä toteutuksen alla.
– Tarkoituksena on rakentaa seuraavaksi pääoven edustalle iso lasitettu terassi, joka on asiakkaiden käytössä heidän tapahtumiensa yhteydessä. Terassin rakentaminen vaatii vielä kaupungilta poikkeusluvan, Hyökyvaara kertoo. 

Kankaan omaleimaisuuteen liittyy vahvasti moderni ulko- ja valotaide. Myös Hyökyvaaralla on ajatus hyödyntää tulevaa terassia eräänlaisena taideikkunana.
– Ajatukseni on, että joka vuosi joku taiteilija saa ehdottaa tilaan omaa valaistua teostaan, joka on esillä talvikauden lokakuusta maaliskuuhun, hän suunnittelee.

pk5_023_erik_ja_pasi_keinonen_juurikka_catering

Pasi Keinosen poika ja ravintolavastaava Erik Keinonen (vas.) on tarpeen mukaan auttamassa tapahtumajärjestelyissä. 


Kokouksia, pikkujouluja ja hääjuhlia


PK5:n tarjoilujen järjestämisestä ja anniskelusta vastaa Juurikka Cateringin yrittäjä Pasi Keinonen. Hänen mukaansa PK5 on noussut erityisesti isojen yritystapahtumien suosioon.
– Tulevan pikkujoulukauden perjantait on jo varattu täyteen, hän mainitsee.

Keinosen mukaan asiakkaat ovat olleet uuteen tapahtumatilaan erittäin tyytyväisiä. 
– Tila on viihtyisä, selkeä ja esteetön. Talotekniikka – kuten jäähdytys – ja av- ja kokoustekniikka ovat korkealaatuista, hän listaa.
– PK5 sopii erinomaisesti myös isojen hääjuhlien tai syntymäpäivien järjestämiseen. Uskon, että tämäntyyppisiä perhejuhlia pidetään jatkossa enemmänkin, kunhan asiakkaat löytävät meidät kunnolla, hän sanoo. 

13.5. Kankaanaukiolla järjestetään Kankaan kevätmarkkinat.
– Silloin meilläkin on avoimet ovet, eli on hyvä tilaisuus tulla kurkistamaan, miltä tilat näyttävät sisältäpäin, Keinonen vinkkaa.

pk5_001_pasi_keinonen_juurikka_catering
Juurikka Cateringin yrittäjä Pasi Keinonen vastaa PK5:n tarjoiluista ja anniskelusta.

Julkaisemme kevään aikana juttusarjan Kankaalla sijaitsevista yrityksistä. Juttusarjassa seitsemän yritystä kertoo, mikä sai heidät valitsemaan juuri Kankaan ja millaista työskentely on Kankaan ainutlaatuisessa miljöössä.

#kankaanyhteisö #yritystenKangas

Teksti: Annukka Ollitervo
Pasi Keinosen ja PK5:n kuvat: Petteri Kivimäki

Tutustu muihin artikkeleihin