Siirry suoraan sisältöön

Huipputason sparrausta tarjolla startuppeille – hae International Venture Academy -ohjelmaan!

International Venture Academy Jyväskylä
International Venture Academy Jyväskylä

International Venture Academy -ohjelma on suunnattu startup- ja scaleup-yrityksille, jotka haluavat parantaa rahoitusvalmiuttaan ja laajentaa toimintaansa uusille markkinoille. Haku ohjelmaan on auki 27.4. asti. 

Lue ohjelmasta lisää Hhubin-sivuilta ja hae mukaan!

International Venture Academy (IVA) on startupeille suunnattu ohjelma, jonka tavoite on auttaa osallistujia parantamaan omaa valmiuttaan hankkia rahoitusta. Suomessa IVA järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa EBANin, HHub-ekosysteemin ja Business Jyväskylän yhteistyönä. Tämän vuoden ohjelma on nyt suunnattu erityisesti tekoäly-, terveysteknologia- ja kyberturvallisuus-startupeille.

“Palautteiden perusteella käytännönläheisen ja intensiivisen IVA-bootcampin jälkeen yritysten lähtökohdat kansainvälistymiseen ja rahoituksen hakemiseen vahvistuvat huomattavasti”, sanoo HHubin projektipäällikkö Nina Rautiainen ja toteaa ohjelman NPS:n olevan 100.

Ranskalainen Jean-Louis Brelet on IVA-ohjelman yksi päävalmentajista. Hänen mielestään verkostojen rakentaminen on yksi IVA-ohjelman parhaista anneista. Osallistujat tutustuvat tietysti toisiinsa ja ohjelman parhaille Brelet valmentajakollegoineen avaa omat verkostonsa – ja ohjelman voittajat pääsevät tietenkin EBANin ja Jyväskylän Business Rally Investor Day -tapahtumaan pitchaamaan kymmenille sijoittajille.

“Mikä innovaatiosi oikeastaan on? Oletko edes oikeassa markkinassa? Minkälainen go-to-market-strategia sinulla on? Pystytkö kertomaan yrityksesi avainluvut kuin vettä vain? Tällaiset asiat täytyy olla itselle kristallinkirkkaat, jos aikoo kyetä vakuuttamaan investoreita”, Brelet havainnollistaa.

IVA-ohjelman on läpikäynyt jo 30 startuppia. Tyypillisimmin yritykset osallistuvat ohjelmaan vaiheessa, jossa on ajankohtaista hankkia siemenrahoitusta (seed funding). Rahoituksen hankkimisen eri valmiuksia kehitetään ohjelmassa monipuolisesti. Bisnesideat ja suunnitelmat ruoditaan läpi perinpohjin ja hissipuheet hiotaan kuntoon. Valmentajat haastavat osallistujia kehittymään ja ajattelemaan uusista näkökulmista.

IVA path 2023

Hae ohjelmaan

Jyväskylän Yritystehtaalla järjestettävän nelipäiväisen IVA-bootcampin aikana yritykset työstävät sinisen meren strategioitaan, go-to-market-suunnitelmiaan, VSEM-kehikkoaan (visio, strategia, toteutus ja mittaus), hiovat hissipuheensa kuntoon ja saavat sparrausta rahoitukseen. IVA:n sijoittajatuomaristo valitsee kaksi voittajaa finaalista, jotka saavat pääsylipun pitchaamaan kymmenille kv-sijoittajille Jyväskylä Business Rally  Investor Dayssä 3. elokuuta 2023.

Hae täältä suoraan tai tutustu tarkemmin ohjelmaan HHubin sivuilta

Haku on auki 27.4. mennessä. Ohjelmaan valitaan 10-12 yritystä. Ohjelmaan valitut firman julkistetaan toukokuun alussa. Osallistuvalta yritykseltä vaaditaan ajallista sitoutumista ohjelmaan.


Ohjelma on osa liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin ekosysteemityötä, jota Business Jyväskylä / HHub-ekosysteemi koordinoi. Työtä rahoittaa Keski-Suomen liitto kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-rahoituksella. Ekosysteemityö perustuu Jyväskylän kaupungin ja TEM:in väliseen innovaatioekosysteemisopimukseen (2021-2027).

Valkea, LTH ja UT (Koord., TKI, DALI, KV)-1

 

Tutustu muihin artikkeleihin