Siirry suoraan sisältöön

Hipposkeskus etenee uudella rakentamismallilla ja uudistuneella projektiorganisaatiolla

Havainnekuva Hipposkeskuksesta, PES-Arkkitehdit Oy
Havainnekuva Hipposkeskuksesta, PES-Arkkitehdit Oy

Jyväskyläläinen Fimpec PMO Oy vastaa rakentamisesta

Hippos Ky on sopinut jyväskyläläisen Fimpec PMO Oy:n kanssa Hipposkeskuksen toteuttamisesta projektinjohtopalvelumallilla. Fimpecillä on pitkä ja vankka kokemus suurten ja vaativien hankkeiden läpiviennistä projektinjohtomallilla. Fimpec tulee vastaamaan Hipposkeskuksen rakentamisen yhteensovittamisesta, työmaavalvonnasta, aikatauluttamisesta, hankinnoista, kustannusraportoinnista ja toteutussuunnittelun ohjauksesta vahvan paikallisosaamisen ja organisaation voimin.

- Fimpecillä on vahvat juuret Jyväskylässä ja olemme rakentaneet kokeneen paikallisen projektinjohto-organisaation, joka vastaa Hippos-hankkeen johtamisesta ja läpiviennistä yhdessä asiakkaamme kanssa. Paikallisena toimijana on kunnia olla mukana projektissa, joka edistää Jyväskylän alueen kehitystä ja vahvistaa paikallista infrastruktuuria. Uudesta Hippoksesta rakentuu merkittävä alueellinen keskus, jonka yhteiskunnallinen arvo on huomattava, sanoo Fimpec PMO Oy:n toimitusjohtaja Mikko Turunen.

- Olemme iloisia voidessamme julkistaa alkavan yhteistyön Fimpec PMO Oy:n kanssa. Fimpec PMO:n pitkä kokemus suurten kiinteistöprojektien ohjaamisessa, vankka paikallinen osaaminen sekä lokaali kontaktiverkosto tulevat olemaan ensisijaisen tärkeitä ominaisuuksia vietäessä hanketta yhdessä eteenpäin vahvan Hipposkeskuksen oman organisaation kanssa, sanoo Sepos Oy:n toimitusjohtaja Jouni Alho.

Nimitykset Hipposkeskuksen toteuttamisvaiheeseen

Hippoksen kommandiittiyhtiö ja Jyväskylän kaupunki ovat päättäneet vahvistaa Hippos-organisaatiota nimittämällä seuraavat henkilöt:

Hippos Ky
Projektijohtajaksi on nimitetty Kai Ruuhonen.
Tuotantopäälliköksi on nimitetty Jukka Lintulahti.
Projektipäälliköksi on nimitetty Sami Kettunen.

Jyväskylän kaupunki
Projektipäälliköksi on nimitetty Ville Niskakangas. Ville jatkaa Kari Halisen työtä hankkeen parissa ja tulee toimimaan Jyväskylän kaupungin edustajana toteutusorganisaatiossa.  

Hippoksen rakentamisen suunnitelmia tarkennetaan parhaillaan ja tavoite on, että rakentaminen saadaan käyntiin syksyllä 2023. Hippoksesta on tarkoitus rakentaa Pohjoismaiden merkittävin liikunnan ja hyvinvoinnin keskittymä, missä alan innovatiivisimmat yritykset ja huippututkimusyksiköt luovat yhdessä uutta, kansainvälisesti menestyvää liiketoimintaa. Lue lisää Hippoksen verkkosivuilta http://hipposkeskus.fi. 

Lisätiedot:

Kai Ruuhonen, projektijohtaja, Hippos Ky, p. 040 358 5533, kai.ruuhonen@hipposkeskus.fi

Ville Niskakangas, projektipäällikkö, Jyväskylän kaupunki, p. 040 487 2577, ville.niskakangas@jyvaskyla.fi

Jouni Alho, toimitusjohtaja, Sepos Oy, p. 050 305 4104, jouni.alho@sepos.fi  

Tutustu muihin artikkeleihin