Crazy Townin ytimessä on yhteisöllisyys
Yli 20 vuotta sitten, alunperin kaveriporukan työyhteisöksi syntynyt Crazy Town toimii nykyisin viidellä paikkakunnalla. Jyväskylässä CT tarjoaa työ- ja tapahtumatilat sekä vireän työyhteisön jo yli 300 henkilölle.
Vuosien aikana Crazy Town on sijainnut niin Matsi Barin yläkerrassa kuin Lutakossakin. Viimeiset viisi vuotta osoite on ollut Kauppakadun ja Väinönkadun kulmassa. Hulppeat 3 500 m2:n modernit tilat tarjoavat työskentely-ympäristön jo yli 90:lle asiakasyritykselle, joissa työskentelee kaikkiaan 300 henkilöä. Seinien sijaan CT:n fokus on kuitenkin aina ollut yhteisössä.
– Suurin erottautumistekijämme on yhteisöllisyys ja yksilöiden huomioiminen. Haluamme tuntea jokaisen asiakkaamme, ja myös perehdytämme jokaisen uuden asiakkaan. Tavoitteena on, että jokainen kokee olevansa tervetullut tänne ja osa meidän pientä suurta perhettä, kuvailee CT:n yhteisömanageri Sandra Suomäki.
Crazy Town on avoin kaikille, mutta erityisen hyvin se sopii verkostoitumis-, kasvu- ja oppimishaluisille yrityksille yksinyrittäjistä globaalien organisaatioiden tiimeihin.
Pulpetti odottaa uutta kollegaa
Harri Jääskeläinen on osallistunut CT:n aamupalatilaisuuksiin ja tietoiskuihin ja ollut myös itse puhumassa rekrytoinnista. – Tämäntyyppinen osaamisen jakaminen on todella hyvä juttu. Erityisesti mieleen on jäänyt viime keväällä järjestetty luento tekoälystä ja sen mahdollisuuksista, hän kehuu.
Tuocon on rekrytointiin ja suorahakuun erikoistunut helsinkiläinen lähes 30 hengen yritys, jolla on viime vuosina laajentunut useille paikkakunnille.
Jyväskylään 2,5 vuotta sitten perustettu toimipiste on sijainnut alusta alkaen Crazy Townilla. Tuoconilla suorahakukonsulttina ja partnerina työskentelevällä Harri Jääskeläisellä on takanaan pitkä ura finanssialalla esimies- ja johtotehtävissä. Työyhteisö on aina ollut hänelle tärkeä osa työelämää. “Mies ja läppäri”-mallinen työskentely tuntui hänestä vieraalta.
– Crazy Townilla jokainen on osa työyhteisöä. Kahvitunnilla voi mennä turisemaan ja tutustumaan muihin yrittäjiin, hän kertoo.
Tuoconilla on Crazy Townilla oma huone, mikä tarjoaa hyvät olosuhteet luottamuksellisiin keskusteluihin. Jääskeläinen kehuu konseptin toimivuutta.
– Haastattelen paljon ihmisiä ja tarvitsen välillä työssäni myös kokoustiloja. Ne sisältyvät työhuoneen kuukausihintaan, hän kiittelee.
Coworking ympäristönä tarjoaa rekrytointiprosessiin muutenkin joustavuutta.
– Esimerkiksi toisen kierroksen haastattelut pidetään usein rekrytoivan yrityksen tiloissa. Haastattelujen järjestäminen Crazy Townilla tarjoaa haastateltavalle yksityisemmän kokemuksen, kun uteliaita silmiä on vähemmän.
Coworking-tilat ovat osa sijoittumisstrategiaa
Tuoconilla coworking-tilat on huomattu fiksuksi sijoittumisstrategiaksi. Tampereen toimipiste sijaitsee myös Crazy Townilla ja turkulaisten ja kuopiolaisten toimisto vastaavantyyppisessä coworking-tilassa. Monipaikkaisuus on suorahaussa lisäarvo, sillä hakuja ja haastatteluja tehdään usein myös muilla paikkakunnilla.
– Itsekin olen hyödyntänyt Tampereen Crazy Townin tiloja, Jääskeläinen kertoo.
Tällä hetkellä Jääskeläinen on Tuoconin ainoa työntekijä Jyväskylässä, mutta työhuoneessa on paikka myös toiselle.
– Etsinnässä on kollega erityisesti valmennustaustalla, Jääskeläinen vinkkaa.
Jääskeläinen arvelee, että CT on vielä mielikuvallisesti “pienten yritysten ja yksinyrittäjien” yhteisö.
– Todellisuudessa joukko on hyvin monimuotoinen. Täällä on myös isojen, valtakunnallisten yritysten paikallisia tiimejä ja yksittäisiä työntekijöitä. Erilaiset yritykset ovat Crazy Townin vahvuus.
Yksinyrittäjä sai työyhteisön
Yksinyrittäjänä Anne Niskakangas nauttii mahdollisuudesta tavata muita yrittäjiä ja osallistua CT:n järjestämiin tilaisuuksiin. Työpaikka myös rytmittää arkea paremmin kuin jatkuva kotoa työskentely.
Sisällöntuotannon ja viestinnän ammattilainen Anne Niskakangas päätyi ensimmäisen kerran Crazy Townille, kun perhe neljä vuotta sitten muutti Vaasasta Jyväskylään.
– Olimme asuneet Vaasassa pitkään ja kaipasimme elämään muutosta, hän kertoo.
Kotikaupungiksi valikoitui Jyväskylä, missä perheellä oli entuudestaan tuttavia ja sukulaisia.
– Puoliso löysi täältä työpaikan, ja minun oli yrittäjänä helppo tehdä töitä mistään vaan, Niskakangas taustoittaa.
Jyväskylässä hän valitsi työpisteekseen Crazy Townin. Välillä Niskakangas oli perhevapaalla, minkä jälkeen hän kokeili myös etätyöskentelyä.
– Töiden tekeminen kotoa käsin ei oikein toimi pikkulapsiperheessä, hän nauraa.
Vaikka lapset ovat nyt jo päiväkodissa, CT:llä työskentely tuo arkeen Niskakankaan toivomaa rytmiä työn ja vapaa-ajan välille.
Työrauhan, -ergonomian ja fasiliteettien lisäksi Niskakangas mainitsee CT:n vahvuudeksi hyvän sijainnin – keskustaan on helppo tulla pyörällä tai bussilla. Lisäksi on tietysti yhteisö ja verkostoituminen.
– Yksinyrittäjänä työyhteisö on minulle tärkeä lisä. Täällä on ihmisiä, joiden kanssa voi jutella ja juoda kahvit.
– Olen saanut myös työtarjouksia yhteisön kautta, Niskakangas kertoo.
Kaikki hoituu
Niskakankaalla ei ole nimettyä työpistettä, mutta hänen mukaansa rauhallista työtilaa ja lisänäytöllisiä työpisteitä on hyvin tarjolla. Pienet lisäpalvelut, kuten säilytystilat, helpottavat arkea.
– Jos vaikka haluaa käyttää omaa, erillistä näppistä niin senkin voi jättää tänne säilytykseen.
Niskakangas hyödyntää välillä CT:n neuvottelutiloja asiakastapaamisiin.
– Aina on löytynyt vapaa tila, kun olen sellaista tarvinnut.
Hän suosittelee Crazy Townia yksinyrittäjille, jotka haluavat helpon toimistoratkaisun ja verkostoitumista.
– Yhteisömanagerit perehdyttävät ja auttavat verkostoitumaan. Ei tarvitse miettiä vuokrasopimuksia, nettiyhteyksiä tai muita arjen yksityiskohtia. Kaikki hoituu.
Esittelemme syksyn aikana Jyväskylässä olevia yhteiskäyttötiloja ja niiden asiakkaita.
Teksti: Annukka Ollitervo
Kuvat: Niklas Isberg ja Sandra Suomäki