Siirry suoraan sisältöön
Ihmiset pöydän ääressä

Tutkimus- ja kehityspalvelut

Keski-Suomen alueelta saatavissa kattavasti erilaisia tutkimus-, kehitys ja innovaatiopalveluita. Palveluita voi hyödyntää esimerkiksi tuote- ja materiaalitestaamiseen, mittauksiin ja pilotointiin, palvelu- tai tuotekehityksen sekä validointiin. Tutkimus- ja kehitystyö tuottaa lisäarvoa yritysten liiketoiminnalle ja vauhdittaa elinkeinoelämän uudistumista ja kilpailukykyä. Yrityksesi voi hyödyntää korkeakoulujen palveluita niin opiskelijatöissä, erilaisissa mittaus- ja analysointitarkoituksessa kuin pidemmissä kehitysprojekteissa, joilla voidaan tuoda syvempää tutkimustietoa juuri yrityksesi tarpeisiin.

Tutkimus- ja kehitysympäristöt

Bio- ja kiertotalous

Keski-Suomessa on korkeatasoista osaamista bio- ja kiertotalouden aloilla. Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun tarjoamat muodostavat monipuolisen alan tutkimus- ja kehityspalveluiden tarjonnan yritysten tarpeisiin. Kiertotalouden osaamiskeskus ja Biotalousinstituutti tukevat yritysten kehittämistoimintaa tarjoamalla esimerkiksi asiantuntija-, koulutus- ja tutkimuspalveluita. Yhteistyössä ne edistävät kestävää kehitystä ja innovaatioita, jotka ovat keskeisiä globaalien ympäristöhaasteiden ratkaisemisessa ja kestävän elämäntavan edistämisessä. 

Teollisuuden uudistuminen

Vihreän siirtymän, tekoälyn, digitalisaation ja uusien teknologioiden myötä teollisuuden vanhat arvoketjut ovat helisemässä ja markkinat jakautumassa radikaalisti uusiksi. Jotta suomalainen teollisuus voi tulevaisuudessa pärjätä jatkuvasti kiihtyvässä kansainvälisessä kilpailussa, sen on keksittävä itsensä uudelleen. 

Alueen tutkimus- ja kehityspalvelut tarjoavat valmistavan teollisuuden yrityksille tukea innovaatioiden kehittämiselle, tuote- ja prosessikehitykselle sekä laadunvarmistukselle. Jyväskylän yliopisto on vahva tieteellinen toimija, jonka erityisosaamisesta fysiikassa, kemiassa ja nanotieteessä voivat hyötyä myös yritykset. Jyväskylän ammattikorkeakoulun teknologiayksikkö tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa, tukien niiden kasvua ja kehitystä erilaisten tuotekehitys-, testaus- ja analysointipalveluiden avulla. 

 

Liikunta, terveys ja hyvinvointi

ICT ja kyberturvallisuus

Yritys- ja opiskelijaohjelmat

Ihmisiä kahvipöydässä, seed village-logo, kuva

Seed Village -ohjelmat

Seed Village -ohjelmat auttavat kiihdyttämään yritysten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) ja laajentavat yritysten verkostoja. Vuoden 2023 ohjelmat julkaistaan keväällä 2023. 

BioPaavo by Jamk Hackathon_ALVA

BioPaavo Hackathon

BioPaavo hackathonien tarkoituksena on etsiä yritysten toimeksiannosta biotaloudesta ratkaisuja ekologisen kestävyyskriisin aiheuttamiin haasteisiin. Hackathonit tarjoavat mahdollisuuden yhteistyön lisäämiseen ja uuden liiketoiminnan syntymiseen sekä biotalousalan kehittymiseen kokonaisuutena.

JAMK_08192_S (1)

Jamk Future Factory®

Jamk Future Factory® yhdistää opiskelijat ja työelämän. Jamk Future Factoryssa ratkomme opiskelijavoimin aitoja kehittämishaasteita työelämän tai TKI-projektien toimeksiannosta ketterästi ja monialaisesti. Fuel for Creativity!

Jamk Innoflash

Jamk Innoflash

InnoFlashissa monialaiset opiskelijatiimit luovat asiakaslähtöisiä ratkaisuehdotuksia työelämän aitoihin haasteisiin. InnoFlashissa sovelletaan käyttäjäkeskeistä ajattelua ja toimintamallia, jonka pohjalta luodaan asiakkaalle lisäarvoa tuottavia konsepteja. Prosessin aikana asiakkaita haastatellaan kahdessa vaiheessa. Tuloksena on satoja ideoita ja kymmeniä ratkaisuehdotuksia!

Tuotekehitykseen vauhtia Jyväskylän tutkimus- ja teknologiapalveluilla

Pk-yrityksille on tarjolla ainutlaatuisia mahdollisuuksia tehostaa tuotekehitystä ja kilpailukykyään Jyväskylän korkeakoulujen tutkimus- ja teknologiapalveluiden avulla.  Yhteistä palvelutarjoamaa kehitetään parhaillaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa Keski-Suomen liiton myöntämän hankerahoituksen voimin. 

Ensivaiheessa palveluita kehitetään erityisesti teollisuusyrityksille, mikä luo uusia mahdollisuuksia muun muassa vety-, bio- ja kiertotalouteen sekä uusien materiaalien ja teknologioiden kehittämiseen ja niiden ominaisuuksien tutkimiseen. Kehittämishanketta toteuttavat Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän kaupunki. Hanke on osa Uudistuvan teollisuuden innovaatioekosysteemin toimintaa. 

Ajankohtaista

Ota yhteyttä

Johanna Hentunen
Johanna Hentunen

Projektipäällikkö, tutkimus- ja teknologiapalvelut
040 167 9317
johanna.hentunen@jyvaskyla.fi