Seed Village -ohjelmat
Seed Village -ohjelmat auttavat kiihdyttämään yritysten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) ja laajentavat yritysten verkostoja. Vuoden 2023 ohjelmat julkaistaan keväällä 2023.
Keski-Suomen alueelta saatavissa kattavasti erilaisia tutkimus-, kehitys ja innovaatiopalveluita. Palveluita voi hyödyntää esimerkiksi tuote- ja materiaalitestaamiseen, mittauksiin ja pilotointiin, palvelu- tai tuotekehityksen sekä validointiin. Tutkimus- ja kehitystyö tuottaa lisäarvoa yritysten liiketoiminnalle ja vauhdittaa elinkeinoelämän uudistumista ja kilpailukykyä. Yrityksesi voi hyödyntää korkeakoulujen palveluita niin opiskelijatöissä, erilaisissa mittaus- ja analysointitarkoituksessa kuin pidemmissä kehitysprojekteissa, joilla voidaan tuoda syvempää tutkimustietoa juuri yrityksesi tarpeisiin.
Keski-Suomessa on korkeatasoista osaamista bio- ja kiertotalouden aloilla. Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun tarjoamat muodostavat monipuolisen alan tutkimus- ja kehityspalveluiden tarjonnan yritysten tarpeisiin. Kiertotalouden osaamiskeskus ja Biotalousinstituutti tukevat yritysten kehittämistoimintaa tarjoamalla esimerkiksi asiantuntija-, koulutus- ja tutkimuspalveluita. Yhteistyössä ne edistävät kestävää kehitystä ja innovaatioita, jotka ovat keskeisiä globaalien ympäristöhaasteiden ratkaisemisessa ja kestävän elämäntavan edistämisessä.
Jamkin Biotalousinstituutin BioBoosters tarjoaa liiketoimintalähtöisiä innovaatiopalveluita, joiden avulla yrityksille etsitään uudenlaisia ratkaisuja ja innovatiivisia yhteistyökumppaneita esimerkiksi biotalouteen, kiertotalouteen ja kestävyyteen liittyviin liiketoiminnan haasteisiin. Tuloksena voi syntyä uusia tuotteita ja palveluita tai uutta liiketoimintaa. BioBoostersin innovaatiopalvelut soveltuvat erikokoisille yrityksille, jotka etsivät uudenlaisia ratkaisuja ja innovatiivisia yhteistyökumppaneita. Palveluihin kuuluu mm.
Lue lisää BioBoostersin toiminnasta täältä.
Jyväskylän yliopiston kemian laitoksen koordinoiman Osaamiskeskittymän ydintä ovat tutkimus- ja tuotekehityspalvelut, joissa kestävillä, kiertotalouteen pohjautuvilla ratkaisuilla on keskeinen rooli. Tutkimus keskittyy raaka-aineiden talteenottoon ja niiden lisäarvon maksimointiin. Yhteistyöverkosto yhdistää korkeatasoisen tutkimuksen yritysten kehitystarpeisiin ja edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä.
Kiertotalouden osaamiskeskittymä edistää yhteistyötä teollisuuden ja tutkimuslaitosten kanssa. Yhteistyö lähtee yritysten tutkimus- ja tuotekehitystarpeiden tunnistamisesta. Yhteistyömuotoja yrityksille ovat esim. tutkimusinfrastruktuurin hyödyntäminen, yhteisrahoitteiset tutkimushankkeet, väitöskirjaprojektit sekä yhteisjulkaisut. Kiertotalouden osaamiskeskittymän asiantuntijaosaaminen ja yritysyhteistyö keskittyvät seuraaviin teemoihin:
Lue lisää kiertotalouden osaamiskeskittymästä täältä.
Jamkin biotalousinstituutti tarjoaa biotalousalan testaus-, koulutus- ja asiantuntijapalveluita, keskittyen uusiutuvan energian ekologisiin ratkaisuihin, älymaatalouteen, digitalisaation mahdollisuuksiin ja metsän moniarvoiseen hyödyntämiseen. Yrityksiä palvellaan biotalouden tutkimus-, testaus- ja tuotekehityshaasteissa esimerkiksi analyysi- ja laboratoriopalveluiden avulla.
Biotalousinstituutissa tehdään muun muassa EN 303-5 standardin mukaista lämmityskattiloiden tyyppitestausta, analysoidaan kiinteitä biopolttoaineita ja biomassoja sekä tehdä päästömittauksia. Instituutin vesiosaamista voi hyödyntää esim. vesinäytteenotossa ja automaattisessa laadunseurannassa, vesiensuojelu- ja kunnostussuunnitelmien laatimisessa sekä jätevesineuvonnassa. Lue lisää biotalousinstituutin palveluista täältä.
Vihreän siirtymän, tekoälyn, digitalisaation ja uusien teknologioiden myötä teollisuuden vanhat arvoketjut ovat helisemässä ja markkinat jakautumassa radikaalisti uusiksi. Jotta suomalainen teollisuus voi tulevaisuudessa pärjätä jatkuvasti kiihtyvässä kansainvälisessä kilpailussa, sen on keksittävä itsensä uudelleen.
Alueen tutkimus- ja kehityspalvelut tarjoavat valmistavan teollisuuden yrityksille tukea innovaatioiden kehittämiselle, tuote- ja prosessikehitykselle sekä laadunvarmistukselle. Jyväskylän yliopisto on vahva tieteellinen toimija, jonka erityisosaamisesta fysiikassa, kemiassa ja nanotieteessä voivat hyötyä myös yritykset. Jyväskylän ammattikorkeakoulun teknologiayksikkö tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa, tukien niiden kasvua ja kehitystä erilaisten tuotekehitys-, testaus- ja analysointipalveluiden avulla.
Jamk tarjoaa yrityksille toimivat olosuhteet esimerkiksi robottiteknologian testaamiseen ja pilotointiin laboratorio- ja simulaatioympäristöissä. Automaation, robotiikan ja konenäön palveluiden avulla voidaan arvioida teollisuus-, yhteistyö- ja mobiilirobotiikan soveltuvuutta yrityksen prosessien automatisointiin. Palvelut toimivat investointipäätöksen tukena ja madaltavat riskiä robotiikan käyttöönotossa. Yritys voi hyödyntää toteutuksessa kokonaan tai osittain Robotics by Jamk -laboratorioita, asiantuntijatyötä tai opiskelijoiden työpanosta. Tukea on saatavissa myös yritysten ja organisaatioiden johtamiseen, viestintään ja vuorovaikutukseen robotiikan käyttöönoton ja toimintojen automatisoinnin yhteydessä.
Sekä yliopistolla että Jamkilla on merkittävää osaamista vedyn tuotantoon ja arvoketjuihin liittyen. Jyväskylän yliopiston kemian laitos tutkii uusia tapoja vedyn tuotantoon ja on mukana vetytalouden koulutuskokonaisuuksien järjestämisessä. Vetytalouden edistäminen on tärkeää Suomen energia- ja ilmastostrategian kannalta. Vety voi toimia uusiutuvana energianlähteenä ja teollisuuden prosesseissa, mikä avaa uusia mahdollisuuksia vihreän energian alueella. Jyväskylän elinkeinopalvelut koordinoi arvoverkostoa, jonka tavoitteena on luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia vetytaloudesta Keski-Suomeen. Lue lisää yritysten vetyverkostosta täältä.
Jyväskylän monialainen osaaminen materiaalitutkimuksessa tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia valmistavan teollisuuden yrityksille. Materiaalifysiikan alueella kehitetään uusia toiminnallisia materiaaleja, jotka voivat olla ratkaisevia kestävän kehityksen kannalta. Yksi esimerkki tästä on nano- ja ohutkalvoteknologioiden hyödyntäminen ja tutkimus. Ohutkalvotekniikan kehitys, erityisesti ALD eli atomikerroskasvatuksen teknologia, on avannut uusia mahdollisuuksia kehittää kevyempiä, kestävämpiä ja suorituskykyisempiä materiaaleja ja komponentteja. Nämä ovat yhä tärkeämpiä esimerkiksi elektroniikan ja uusiutuvan energian aloilla, sillä teknologioiden avulla voidaan kehittää esimerkiksi tehokkaampia akkuja ja valokennoja.
Jamkin ja Jyväskylän yliopiston yhteinen ALD CoCampus mahdollistaa elinkeinoelämän ja tutkimuksen yhteistyön esimerkiksi uusien pinnoitemateriaalien testaamisessa erilaisille kohteille kuten joustaville materiaaleille (tulostettava elektroniikka, muovi- ja metallikalvot, kuitupohjaiset materiaalit). Lue lisää soveltavan materiaalitutkimuksen keskuksesta.
Yritykset voivat hyödyntää Jyväskylän yliopiston asiantuntemusta ja infrastruktuuria myös yritysrahoitteisissa tutkimusprojekteissa. Yhteistyömuotoja ovat esim. tutkimusinfrastruktuurin hyödyntäminen, yhteisrahoitteiset tutkimushankkeet ja väitöskirjaprojektit. Yhteistyö keskittyy yrityksen tarpeisiin ja toiveisiin, ja se voi vaihdella lyhytkestoisesta konsultaatiosta vuosien mittaisiin kehitysprojekteihin. Yritysrahoitteinen tutkimus tuottaa uusia innovaatioita ja tuloksia, jotka edistävät tuotekehitystä ja suomalaista yhteiskuntaa laajemmin. Jyväskylän yliopiston fysiikan laitos tekee yhteistyötä yritysten kanssa esimerkiksi seuraavissa teemoissa:
Ota yhteyttä matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan yrityspalvelupäälliköihin saadaksesi lisätietoja.
Kemian laitoksella tehtävä tutkimus keskittyy molekyylien tasolla tapahtuvaan ymmärrykseen ja soveltamiseen. Yliopiston asiantuntijuus molekyylien mallintamisessa ja reaktioiden ymmärtämisessä auttaa yrityksiä parantamaan tuotteidensa laatua ja kehittämään uusia innovatiivisia ratkaisuja. Funktionaalisten molekyylien ja materiaalien tutkimus keskittyy uusien toiminnallisten molekyylien ja materiaalien suunnitteluun, valmistamiseen ja karakterisointiin sekä niiden hyödyntämiseen eri kemian osa-alueilla. Tästä hyötyy esimerkiksi teknologiateollisuus. Kemiallisessa nanotieteessä yhdistetään kokeellisia, teoreettisia ja laskennallisia menetelmiä aineen rakenteen, ominaisuuksien ja dynamiikan tutkimiseksi.
Jamkilla kemian laboratorioissa kohtaavat teoreettinen osaaminen ja soveltava asiantuntemus, mikä mahdollistaa uusien materiaalien kehityksen ja ympäristöystävällisten ratkaisujen tutkimisen. Osaamista on esimerkiksi teollisuuden sivuvirtojen alkuainemäärityksessä, sivuvirtojen hyödyntämistutkimuksessa ja vedyn tuottokokeissa.
Jamkin uudistuvan teollisuuden instituutti tarjoaa kattavan skaalan erilaisia TKI-palveluita, kuten kaksi akkreditoitua laboratoriota: betonin ja betonituotteiden testaus- ja analysointipalvelut sekä mittalaitteiden kalibrointipalvelut. Lisäksi teknologian tuotekehitys-, testaus- ja analysointipalveluista löytyy protopaja tuotekehitykselle ja ideoiden testaamiselle, RFID-teknologian hyödyntämisen testausta sekä tuotteiden rakenteiden materiaalien dynaamisen kuormituskestävyyden testausta. Ota yhteyttä Jamkin asiantuntijoihin ja lue lisää täältä.
KIHU Sports Labin toteuttamien tilaustutkimusten avulla yritys saa faktatietoa tuotteensa ominaisuuksista markkinoinnin tueksi. Erilaiset mittaus- ja testauspalvelut ovat myös tehokas keino tuotekehityksen parantamiseksi ja helpottamiseksi.
Meillä on vuosien kokemus erilaisien tuotteiden tutkimisesta ja analysoinnista. Olemme muun muassa tehneet kirveen heilautuksen liikeanalyysejä tuotekehittelyn avuksi sekä tutkineet kompressiovaatteiden vaikutusta urheilusuoritukseen ja suorituksesta palautumiseen.
Sports Labin huippuasiantuntijat työskentelevät Jyväskylässä myös Huippu-urheilun instituutti KIHUn projekteissa, joten osaamisemme on korkealla tasolla. Luotettava henkilöstömme ja monipuoliset mittauslaitteemme tekevät meistä yhden Suomen asiantuntevimmista urheilun tutkimusorganisaatioista.
Ottakaa meihin yhteyttä, jos kaipaatte apua ja faktoja tukemaan tuotekehitystänne, tai jos vaikkapa haluatte tarkan analyysin tuotteenne erilaisista vaikutuksista.
Jos teillä on markkinoiden paras tuote, niin seuraava askel on sen todistaminen tutkitusti!
Lisätiedot ja yhteyshenkilöt löydät täältä: https://sportslab.fi/tutkimus-ja-tuotekehitys/
Kuntoutusinstituutti on monialaisen kuntoutuksen koulutus-, tutkimus- ja kehittämiskeskus, joka vastaa muuttuviin yhteiskunnan tarpeisiin uudistamalla kuntoutusta ja tuottamalla kuntoutusosaamista koulutuksen, jatkuvan oppimisen, tutkimuksen ja kehittämisen keinoin.
Kuntoutusinsituutti tekee kehitys- ja tutkimus- ja koulutustoimintaa myös yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa ja sen tarpeisiin. Lisätietoa instituutista ja yhteyshenkilöt löydät Kuntoutusinstituutin sivuilta: https://www.jamk.fi/fi/tutkimus-ja-kehitys/monialainen-kuntoutus/kuntoutusinstituutti
JYVSECTEC tarjoaa maailman laajuisesti vertailtuna huipputason kyberturvallisuuden harjoittelu-, tutkimus- ja kehitysympäristön yrityksille ja organisaatioille.
Lue lisää JYVSECTECin verkkosivuilta palveluista: https://jyvsectec.fi/
Robotics by Jamk tarjoaa robotiikka-alan asiantuntija-, testaus- ja tuotekehityspalveluita yrityksille ja organisaatioille. Jamkilla on otolliset olosuhteet robottiteknologian testaamiseen laboratorio- ja simulaatioympäristöissä. Yrityksille on tarjolla tarpeisiin sovitettuja pilotteja myös heidän omassa toimintaympäristössään Roboticsin laitteistoja ja asiantuntijoita hyödyntäen.
Autamme pk-yrityksiä teollisuus-, yhteistyö- ja mobiilirobotiikan käyttöönotossa. Tarjolla on tukea ja ohjausta myös yritysten ja organisaatioiden johtamiseen, viestintään ja vuorovaikutukseen robotiikan käyttöönoton ja toimintojen automatisoinnin yhteydessä. Teknologia- ja hyvinvointialan yhteistyö tuo mahdollisuuksia robotiikan soveltamiseen laaja-alaisesti mm. exoskeletonien ja yhteistyörobotiikan osalta. Automaatio sekä digitaaliset hyvinvointi- ja terveysteknologiat, kuten robotiikka ja tekoäly, voivat parantaa työntekijöiden suoritusta ja hyvinvointia sekä organisaatioiden tuottavuutta. Tavoitteenamme on myös tehostaa työyhteisöjen toimintaa ja antaa työkaluja henkilöstön osaamisen systemaattiseen kehittämiseen.
Lisätietoa ja yhteyshenkilöt löydät täältä:
https://www.jamk.fi/fi/tutkimus-ja-kehitys/automaatio-ja-robotiikka
StartupLab on kiihdytyskaista IT-innovaatioiden kehittämiseen. StartupLab tarjoaa apua yrityksille tutkimuspohjaisten ratkaisuiden avulla ja pyrkii vastaamaan toimialojen ajankohtaisiin haasteisiin.
Toimeksiantoja toteutetaan eri vaiheen opiskelijoiden ja tutkijoiden yhteistyönä. StartupLabin tavoitteena on tuoda yrityksiä ja opiskelijoita yhteen.
Lue lisää: http://www.startuplab.fi/
Seed Village -ohjelmat auttavat kiihdyttämään yritysten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) ja laajentavat yritysten verkostoja. Vuoden 2023 ohjelmat julkaistaan keväällä 2023.
BioPaavo hackathonien tarkoituksena on etsiä yritysten toimeksiannosta biotaloudesta ratkaisuja ekologisen kestävyyskriisin aiheuttamiin haasteisiin. Hackathonit tarjoavat mahdollisuuden yhteistyön lisäämiseen ja uuden liiketoiminnan syntymiseen sekä biotalousalan kehittymiseen kokonaisuutena.
Jamk Future Factory® yhdistää opiskelijat ja työelämän. Jamk Future Factoryssa ratkomme opiskelijavoimin aitoja kehittämishaasteita työelämän tai TKI-projektien toimeksiannosta ketterästi ja monialaisesti. Fuel for Creativity!
InnoFlashissa monialaiset opiskelijatiimit luovat asiakaslähtöisiä ratkaisuehdotuksia työelämän aitoihin haasteisiin. InnoFlashissa sovelletaan käyttäjäkeskeistä ajattelua ja toimintamallia, jonka pohjalta luodaan asiakkaalle lisäarvoa tuottavia konsepteja. Prosessin aikana asiakkaita haastatellaan kahdessa vaiheessa. Tuloksena on satoja ideoita ja kymmeniä ratkaisuehdotuksia!
Pk-yrityksille on tarjolla ainutlaatuisia mahdollisuuksia tehostaa tuotekehitystä ja kilpailukykyään Jyväskylän korkeakoulujen tutkimus- ja teknologiapalveluiden avulla. Yhteistä palvelutarjoamaa kehitetään parhaillaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa Keski-Suomen liiton myöntämän hankerahoituksen voimin.
Ensivaiheessa palveluita kehitetään erityisesti teollisuusyrityksille, mikä luo uusia mahdollisuuksia muun muassa vety-, bio- ja kiertotalouteen sekä uusien materiaalien ja teknologioiden kehittämiseen ja niiden ominaisuuksien tutkimiseen. Kehittämishanketta toteuttavat Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän kaupunki. Hanke on osa Uudistuvan teollisuuden innovaatioekosysteemin toimintaa.
Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä.