Suorituskyvyn_johtaminen_HERO

Suorituskyvyn johtaminen – Optimal Human Performance


Suorituskyvyn johtaminen eli Optimal Human Performance on Business Jyväskylän fasilitoima arvoverkostokokonaisuus, jonka tavoitteena on tuotteistaa kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuksesta syntynyttä ymmärrystä kokonaisvaltaisen suorituskyvyn parantamiseksi. Viime kädessä tavoite on synnyttää uusia, kansainvälisiä vientituotteita ja luoda uutta liiketoimintaa verkoston toimijoille.

Suorituskyvyn tarkastelua ja johtamista voidaan lähestyä kolmen eri kohderyhmän kautta: yksilön, henkilöryhmän sekä ison organisaation tai yhteistyöprosessin näkökulmasta.

Suorituskyvyn johtamisen arvoverkostot ovat tulevaisuudessa keskeinen toimintamalli.

Tutustu Hippos-hankkeeseen

Optimal human performance is the study of how we perform at our best and feel at our best at the same time.(Steven Kotler)

Yksilön suorituskyvyn kehittäminen

Optimal_human_performance_yksiloToiminnan keskiössä on ihminen, yksilö. Kohderyhmät vaihtelevat huippu-urheilijoista tavallisiin kuntoilijoihin. Suorituskyvyn johtaminen tarkastelee ihmisen ja ihmisryhmien optimaalista suorituskykyä neljän tieteenalan eli fysiologian, psykologian, sosiologian ja digitaalisuuden risteämiskohdassa.

Lue lisää

Kasvuyrityksen suorituskyvyn kehittäminen

suorituskyky_kasvuyritys_1000x500Toiminnan keskiössä on kasvun optimointi paitsi yksilön, myös “joukkueen” näkökulmasta. Voimakkaasti kasvavassa yrityksessä tyhy-päivät eivät riitä, vaan tarvitaan taloudenhallinnan ja resursoinnin optimointia, jotta ihmiset voivat hyvin, pysyvät työkykyisinä ja tekevät hyvää tulosta hyvällä fiiliksellä.

Ison yrityksen tai teollisen suorituskyvyn kehittäminen

suorituskyvyn_johtaminen_1000x500Toiminnan keskiössä on ison korporaation tai teollisen yhteistyöverkoston suorituskyvyn johtaminen. Tällä tasolla suorituskyvyn kehittäminen edellyttää arvoverkostolta erityisesti teollisten prosessien ja arvoketjujen ymmärtämistä.

business-jkl-etelaportti-arvoverkostot_pysty

Arvoverkosto on yhteistyön ja kasvun työkalu

Suorituskyvyn johtaminen -arvoverkostoissa osapuolet rakentavat uudenlaista yhteistä tarjoamaa, joka on aina enemmän kuin osiensa summa – onnistuminen ei olisi mahdollista ilman tiivistä yhteistyötä. Arvoverkko tarjoaa toimijoilleen työkaluja, vivuttaa heidän kasvuaan, tavoittaa yhteisiä uusia markkinoita ja asiakkaita ja kiteyttää yhteisen arvolupauksena asiakkaille.

Alla muutamia esimerkkejä arvoverkostojen toiminnasta.


Case: Winter Sport China

Kiinan talviolympialaisten ja talviurheilumarkkinan ympärille syntynyttä tarjoomaa esiteltiin lokakuussa 2019 talviurheilumessuilla Pekingissä Performance coaching -arvoverkoston toimin. Lue lisää nk. Winter Sport China -yhteistyöstä.

Lue lisää


Case: HX-hankinta

Tavoitteena oli mm. parantaa alueen yritysten pääsyä osaksi Puolustusvoimien tulevaa HX-hankintaa, esitellä teollisen yhteistyön mahdollisuuksia yritysten omien tuotteiden ja palvelujen sekä kokonaistarjoamien osalta sekä lisätä yhteistoimintaa Suomen Puolustusvoimien kanssa. Business Jyväskylä mm. kutsui kansainvälisiä avainhenkilöitä Jyväskylään Business Rallyyn sekä valmisteli alueen teknologiayritykset tätä tapaamista varten. Lue lisää HX-arvoverkoston toiminnasta.

Lue lisää

china_winter

 

Kiinnostaako oman organisaation suorituskyvyn kehittäminen?

Työskenteletko kasvuyrityksessä, joka voisi hyötyä laaja-alaisesta suorituskyvyn johtamisesta? Tai edustatko tahoa, joka pystyisi kehittämään yksilön tai organisaation suorituskyvyn liittyen jotain sen osa-aluetta? Etsimme jatkuvasti uusia kiinnostavia toimijoita mukaan Suorituskyvyn johtaminen -arvoverkostoihin. Jätä meille yhteydenottopyyntö!

3arrows-big

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä.

Form background

Piija Äijänen, projektipäällikkö, yritysklinikat

Kaupunkikehitysalustat

Hippos sisäänkäynti havainnekuva

Hippos

Hippoksesta rakennetaan Suomen suurin liikunnan, urheilun ja ammattilaisurheilun keskittymä.

Lue lisää Hippoksesta »
Jyväskylä Kanga, Perhe

Kangas

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä asukkaille ja yrityksille. Tulevaisuudessa Kangas on 2 101 työpaikan ja 6 000 asukkaan koti.

Lue lisää Kankaasta »
Jyväskylän kävelykatu, äiti ja lapsi

Kaupunkikeskustan kehittäminen 3.0

Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittämisen kolmas aalto on käynnistynyt Jyväskylän keskusta 3.0 –hankkeena. Jyväskylässä on vilkas ja kompakti ydinkeskusta. Sen vetovoiman kasvattaminen erikoiskaupan, tapahtumien ja asumisen ykköspaikkana on osa kaupungin kehittämisstrategiaa.

Lue lisää Kaupunkikeskustasta »
Sairaala Nova ja Kukkula

Sairaala Nova ja Kukkula

Jyväskylän uusi sairaala on tulevaisuuden sairaala, jossa lähtökohtana on asiakas eli potilas. Asiakkaille tarjotaan kokonaispalvelua, jossa ennaltaehkäisy ja hyvinvointi ovat merkittävässä roolissa.

Lue lisää Sairaalasta »