Kangas_Jyvaskyla_HERO_smart_city

Smart City

Smart City -arvoverkostossa luodaan innovatiivisia, digitaalisia ja ekologisia ratkaisuja yhdessä yritysten, tutkimuslaitosten, Jyväskylän ja lähikuntien sekä kaupunkilaisten kanssa. Tavoitteena on synnyttää paitsi uutta liiketoimintaa, myös lisätä Jyväskylän seudun vetovoimaa luomalla edistyksellistä digitaalista infrastruktuuria, palveluita ja kaupunkiympäristöä.

Älykkäässä Jyväskylässä syntyy uusia digitaalisia palveluita, mutta teknologia ei ole itseisarvo. Teknologia ja data ovat vain välineitä, joilla kekseliäästi tuotetaan arvoa ja älykkäitä kaupunkiratkaisuja. Näiden ratkaisujen syntymistä tukevat myös uudet palvelu- ja liiketoimintaekosysteemit.

Älykaupunki luo elinvoimaisen asuin- ja liiketoimintaympäristön kaikille: asukkaille, opiskelijoille, työntekijöille, yrittäjille, vierailijoille sekä kolmannelle ja julkiselle sektorille.

Lue lisää Jyväskylän kaupunkikehitysalustoista, kuten Eteläportista, Kankaasta ja Hippoksesta.

Lue lisää

Smart City on verkosto älykkäiden kaupunkiratkaisujen kehittäjille

Aktiivinen Smart City -arvoverkosto yhdistää alueemme digitaalisia ratkaisuja tarjoavat yritykset, akateemiset ja tutkimus- sekä julkisen sektorin toimijat saman pöydän ääreen. Kankaan kaupunkiekosysteemissä on kehitetty jo monen vuoden ajan älykkäitä palveluja yhteistyössä Jyväskylän yliopiston, ammattikorkeakoulun, kaupungin sekä yksityiseltä sektorilta esimerkiksi YIT:n, Skanskan ja Peabin kanssa. Tähän kehitykseen on osallistunut sekä jyväskyläläisiä että muualla Suomessa toimivia palveluntarjoajia.

Jyväskylän kaupunki ja Business Jyväskylän kokoama Smart City -arvoverkosto haluaa myös kaupunkilaiset mukaan palvelujen kehittämiseen. Kaupunkilaisten osallistaminen tapahtuu muun muassa kyselyiden, palvelumuotoilun ja tutkimusten avulla. 

Lue lisää, miten arvoverkosto toimii. 

Lue lisää arvoverkostoista

 

Yritysklinikka-kuvituskuva_880x800

 

Kangas_small_161

 

Teknologia – avain moneen paikkaan ja palveluun

Hyvä esimerkki hankkeiden kehittämistä ratkaisuista on yhteiskäyttöinen lukitus, digiavain. Se on älykäs ratkaisu, joka tarjoaa asukkaalle muutakin kuin pääsyn yhteiskäyttötiloihin.

Uusi teknologia ei vielä sinänsä tee digiavaimesta älykästä, vaan vaatii myös kokonaisen palveluekosysteemin. Asukas pääsee avaimellaan esimerkiksi yhteiskäyttöisiin varastoihin, saunoihin ja pysäköintitaloon. 

Palveluekosysteemin laajentuessa digiavaimella voi päästä vaikkapa Hippokselle liikkumaan, fysioterapiaan tiettyyn aikaan tai sillä voi maksaa esimerkiksi pääsylipun JYPin peliin.  

Meneillään olevia Smart City -arvoverkoston projekteja

Jyväskylä Smart City -verkottamo luo älykkäitä ratkaisuja kaupunkilaisille sekä menestystä ja liikeideoita yrityksille. 

Jyväskylä Smart City -verkottamossa on syntynyt kolme erillistä hanketta:

1. Etähoiva
2. Katu X pilotointialustana – valaistuksen ja liikenteen innovaatiot
3. Resursseja viisaasti käyttäen ja kierrättäen

Jyväskylän strategisia kaupunkikehittämisen hankkeita ovat rahoittaneet muun muassa Tekes/Business Finland ja ELY-keskus. EU-rahoitusta on saanut Jyväskylän kiertotalouden ja kestävän kehityksen hankkeet, jotka ovat osana suurempaa CIRCWASTE – Kohti kiertotaloutta -hankekokonaisuutta.

,

:

3arrows-big
3arrows-big

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä.

Form background